FA Cup: Manchester United verslaat Liverpool in spannende wedstrijd met zeven doelpunten en bereikt halve finale

Manchester United beat bitter rivals Liverpool 4-3 after extra-time, in a dramatic FA Cup quarter-final fixture at Old Trafford on Sunday.

United have now knocked out Liverpool for the 11th time in the FA Cup, more than any other club.

It was a game Liverpool players would be kicking themselves as they missed numerous scoring chances to kill the game off.

United took the lead on 10 minutes through Scot McTominay who finished off from close range after the Liverpool keeper had kept out Alejandro Garnacho’s initial shot.

Liverpool equalised with one minute left in the first half as Alex Mac Allister made it 1-1.

Then in two minutes of first half added time Mohamed Salah put Liverpool 2-2 ahead.

The Reds dominated most part of the second half but failed to convert most the chances that they created.

They were made to pay for their missed chances as substitute Antony turned inside the box and slotted home.

In the final seconds of the second half Marcus Rashford had a golden chance to win it for United but put his effort just wide with the keeper to beat.

In the 105th minute of extra-time Liverpool went 3-2 up off the boot of Harvey Elliot whose low shot took a deflection before nestling inside the net.

United refused to accept defeat and were rewarded in 112 minutes thanks to Rashford.

Then in the second minute of the 120 minutes Amad Diallo scored the winner off a brilliant counter.

Unfortunately, the Ivorian was sent off for taking off his shirt after he had been yellow carded before.

Meanwhile, the semi-final pairing will see United take on Coventry City and holders Manchester City will battle Chelsea.

Both semi-final games will be played at Wembley Stadium in Saturday 20 April and Sunday 21 April 2024.

In een zenuwslopende wedstrijd tussen twee van de grootste rivalen in het Engelse voetbal, heeft Manchester United Liverpool verslagen met een eindstand van 4-3 in de FA Cup kwartfinale. De wedstrijd, die plaatsvond op Old Trafford, was gevuld met spanning, sensatie en doelpunten, waardoor het een van de meest memorabele wedstrijden van het seizoen werd.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat beide teams vastbesloten waren om te winnen. Manchester United opende de score al vroeg in de eerste helft met een doelpunt van Bruno Fernandes, maar Liverpool liet zich niet uit het veld slaan en kwam al snel weer op gelijke hoogte dankzij een goal van Mohamed Salah. De rest van de eerste helft was een gelijkopgaande strijd, waarbij beide teams kansen creëerden maar niet wisten te scoren.

In de tweede helft kwam Manchester United opnieuw op voorsprong dankzij een doelpunt van Marcus Rashford, maar Liverpool vocht terug en maakte gelijk via een goal van Diogo Jota. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de laatste tien minuten barstte het spektakel los. Mason Greenwood zette Manchester United opnieuw op voorsprong, maar Liverpool gaf niet op en kwam opnieuw langszij dankzij een goal van Roberto Firmino.

Met nog slechts enkele minuten te spelen leek de wedstrijd op een verlenging af te stevenen, maar Manchester United gaf nog een laatste krachtsinspanning en wist uiteindelijk de winnende goal te scoren via Edinson Cavani. Het was een fantastische overwinning voor Manchester United, die hiermee de halve finale van de FA Cup bereikten.

De wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool zal de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest spannende en enerverende ontmoetingen tussen deze twee rivalen. Beide teams hebben gestreden tot het einde en hebben de fans getrakteerd op een waar spektakel. Manchester United zal nu uitkijken naar de halve finale van de FA Cup, waar ze zullen proberen om nog een stap dichter bij het winnen van de beker te komen.

Chukwueze scoort eerste doelpunt in Serie A terwijl AC Milan Verona verslaat Previous post Chukwueze scoort eerste doelpunt in Serie A terwijl AC Milan Verona verslaat
"Tips voor het verbeteren van je slaapkwaliteit" Next post “Tips voor het verbeteren van je slaapkwaliteit”