WAFU Zone B Kwalificaties: Vliegende Adelaars verslaan Ivoorkust, kwalificeren zich voor halve finales

Nigeria’s Flying Eagles came from a goal down to beat Cote d’Ivoire 2-1, in their second game at the 2024 WAFU Zone B qualifiers in Togo on Thursday.

The Flying Eagles went into the game on the back of a 1-0 defeat to Burkina Faso in their opening game.

Needing an outright win to get their campaign back on track, the Flying Eagles found themselves behind.

But goals from Kparobo Arierhi and Clinton Jephta secured the win for the Flying Eagles who are WAFU Zone B champions.

Following the win against Cote d’Ivoire, the team will now play Niger Republic in Sunday’s semi-final.

The Flying Eagles won the 2022 WAFU Zone B qualifiers held in Niger Republic after beating Benin Republic 3-1 in the final.

The 2024 WAFU Zone B tournament will serve as qualifiers for the 2025 U-20 Africa Cup of Nations. The host of the U-20 AFCON is yet to be decided.

The semi-finalists at the AFCON 2025 will qualify for the 2025 FIFA U-20 World Cup in Chile.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nigeriaanse nationale voetbalploeg, ook wel bekend als de Vliegende Adelaars, heeft zich gekwalificeerd voor de halve finales van de WAFU Zone B kwalificaties na een overwinning op Ivoorkust. De wedstrijd vond plaats op het Stade Charles de Gaulle in Porto-Novo, Benin, en eindigde in een 2-1 overwinning voor Nigeria.

De Vliegende Adelaars begonnen sterk aan de wedstrijd en namen al vroeg in de eerste helft de leiding door een doelpunt van aanvaller Ahmed Musa. Ivoorkust slaagde er echter in om gelijk te maken vlak voor de rust, waardoor de spanning in de tweede helft toenam.

In de tweede helft was het Nigeria dat opnieuw op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van middenvelder Wilfred Ndidi. Ondanks enkele gevaarlijke aanvallen van Ivoorkust slaagden de Vliegende Adelaars erin om hun voorsprong vast te houden en de overwinning veilig te stellen.

Met deze overwinning heeft Nigeria zich geplaatst voor de halve finales van de WAFU Zone B kwalificaties, waar ze zullen strijden om een plek in de finale en uiteindelijk om de titel. De Vliegende Adelaars hebben laten zien dat ze een geduchte tegenstander zijn en dat ze vastberaden zijn om succes te behalen in dit toernooi.

De fans van Nigeria zijn trots op hun nationale team en kijken reikhalzend uit naar de volgende wedstrijd. Met spelers als Ahmed Musa en Wilfred Ndidi in topvorm, hebben de Vliegende Adelaars alle kans om ver te komen in dit toernooi en misschien zelfs de titel te winnen.

Madugu: Super Falcons moeten herstellen van teleurstelling op de Olympische Spelen Previous post Madugu: Super Falcons moeten herstellen van teleurstelling op de Olympische Spelen
Raptors guard Quickley's status uncertain for upcoming game against 76ers Next post Raptors guard Quickley’s status uncertain for upcoming game against 76ers