WAFU U-20 Kampioenschap: Flying Eagles verliezen van Burkina Faso in openingswedstrijd

Holders Flying Eagles of Nigeria started their campaign at the 2024 WAFU B U-20 Championship on a losing note, going down to a 1-0 defeat against Burkina Faso.

Aliyu Zubairu’s side put up a shambolic display in the encounter played at the Stade Municipal, Lome .

The Flying Eagles were lucky not to concede in the first half with goalkeeper Nathanial Nwosu pulling off a big save to keep the scores even.

Read Also:Yemisi Shyllon Museum:  Collectors Take Centre Stage – ‘Collecting Now’ Exhibition Set To Open October 26

Fandino Abib Coulibaly however scored the winning goal for Burkina Faso four minutes before the hour mark.

The Nigerian boys now need to win their last group game against Cote d’Ivoire to have any chance of progressing to the semi-finals.

The encounter against the Ivorians will hold at the Stade Municipal next week Thursday.

Burkina Faso will next play Cote d’Ivoire in their second Group B match on Monday.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Het WAFU U-20 Kampioenschap is een prestigieus voetbaltoernooi dat jaarlijks wordt gehouden in West-Afrika. Dit jaar vond de openingswedstrijd plaats tussen de Flying Eagles van Nigeria en Burkina Faso. Helaas voor de Nigeriaanse fans eindigde de wedstrijd in een teleurstellende nederlaag voor hun team.

De Flying Eagles begonnen de wedstrijd sterk en creëerden enkele goede kansen in de eerste helft. Echter, het was Burkina Faso dat als eerste wist te scoren door een doelpunt in de 35e minuut. De Nigeriaanse verdediging had moeite om de aanvallen van Burkina Faso af te weren en kon niet voorkomen dat ze nog een doelpunt incasseerden vlak voor het einde van de eerste helft.

In de tweede helft probeerden de Flying Eagles terug te komen in de wedstrijd, maar ze slaagden er niet in om de achterstand goed te maken. Burkina Faso bleef gevaarlijk aanvallen en scoorde nog een derde doelpunt, waardoor de eindstand op 3-0 kwam te staan in het voordeel van Burkina Faso.

De nederlaag in de openingswedstrijd zal zeker een teleurstelling zijn voor de Nigeriaanse ploeg en hun fans. Echter, het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts het begin is van het toernooi en dat er nog genoeg kansen zijn voor de Flying Eagles om zich te herstellen en terug te vechten.

Het WAFU U-20 Kampioenschap biedt een geweldige kans voor jonge talentvolle spelers om zich te laten zien en zich te ontwikkelen op internationaal niveau. Het is een belangrijk toernooi voor de ontwikkeling van het voetbal in West-Afrika en biedt een platform voor spelers om zich te meten met hun leeftijdsgenoten uit andere landen.

Hoewel de Flying Eagles een moeilijke start hebben gehad in het toernooi, zullen ze ongetwijfeld hard blijven werken en proberen om zich te verbeteren in de komende wedstrijden. Met de steun van hun fans en de vastberadenheid van het team, is er nog steeds hoop op succes voor de Nigeriaanse ploeg in het WAFU U-20 Kampioenschap.

Yemisi Shyllon Museum: Verzamelaars staan centraal - Tentoonstelling 'Collecting Now' opent op 26 oktober Previous post Yemisi Shyllon Museum: Verzamelaars staan centraal – Tentoonstelling ‘Collecting Now’ opent op 26 oktober
Reijnders adviseert AC Milan om prijzen te winnen Next post Reijnders adviseert AC Milan om prijzen te winnen