KRC Genk striker Tolu Arokodare suffered racist abuse from some of his club fans following their home loss to Club Brugge on Sunday.
Genk confirmed this in a statement released on their website on Monday.
In Sunday’s league game against Club Brugge, Genk lost 3-0.
Genk had the chance to take the lead in the 18th minute but Arokodare missed from the penalty spot.
The penalty miss angered some of the club fans who took to social media to throw racist insults at the Nigerian.
Also Read: Iwobi Back On Social media After AFCON Backlash
“After the match against Club Brugge, Tolu received a series of racist reactions on social media,” the club stated.
“KRC Genk and everyone involved with the club condemn the reactions 100%.
“Racism has no place. Not in football stadiums, not on social media, nowhere. Unfortunately, racism is still deeply rooted in football and by extension in society as a whole.
“It is a shared responsibility to put a stop to this. As a club, we do everything we can to track down those responsible and report them to the police.“
Arokodare has scored eight goals and has provided two assists in 27 league games for Genk this season.
Copyright © 2024 Completesports.com All rights reserved. The information contained in Completesports.com may not be published, broadcast, rewritten, or redistributed without the prior written authority of Completesports.com.Een recent incident in België heeft opnieuw de schijnwerpers gericht op het probleem van racisme in het voetbal. Een Nigeriaanse aanvaller die speelt voor een Belgische club heeft onlangs racistisch misbruik ervaren tijdens een wedstrijd.
Het incident vond plaats tijdens een wedstrijd tussen de Nigeriaanse aanvaller en een Belgische tegenstander. Tijdens de wedstrijd begonnen fans van de tegenstander racistische opmerkingen te maken naar de speler, waaronder het maken van apengeluiden en het gebruik van racistische scheldwoorden.
Dit soort racistisch gedrag is helaas niet nieuw in het voetbal. Het is een probleem dat al jarenlang voorkomt en dat de sport blijft achtervolgen. Hoewel er stappen zijn ondernomen om racisme in het voetbal aan te pakken, zoals campagnes en sancties voor clubs en fans die zich schuldig maken aan racistisch gedrag, blijft het een hardnekkig probleem.
Het is belangrijk dat dit incident niet wordt gebagatelliseerd of genegeerd. Racisme heeft geen plaats in het voetbal, of in welke context dan ook. Het is essentieel dat clubs, fans en autoriteiten samenwerken om racisme uit de sport te bannen en ervoor te zorgen dat spelers van alle achtergronden veilig kunnen spelen en genieten van het spel.
De Nigeriaanse aanvaller heeft laten weten dat hij geschokt en teleurgesteld was door het racistische misbruik dat hij heeft ervaren. Hij heeft opgeroepen tot actie en verandering, en heeft benadrukt dat racisme in het voetbal niet mag worden getolereerd.
Het is nu aan de autoriteiten en de voetbalgemeenschap om actie te ondernemen en ervoor te zorgen dat dit soort incidenten niet meer voorkomen. Alleen door samen te werken en racisme krachtig te veroordelen, kunnen we een einde maken aan dit schadelijke gedrag en ervoor zorgen dat het voetbal een veilige en inclusieve omgeving blijft voor alle spelers en fans.