Duitsland begint perfect aan Euro 2024 met overwinning van 5-1 op Schotland in openingswedstrijd.

Hosts Germany got their Euro 2024 campaign off to a perfect start following a dominant 5-1 win against Scotland in Group A on Friday.

Florian Wirtz, Jamal Musiala, Kai Havertz, Niclas Fullkrug and Emre Can all got Germany’s goals.

Scotland pulled a goal back off an own goal by Antonio Rudiger.

Scotland played most parts of the game with 10 men after Ryan Porteous was sent off.

Wirtz opened the scoring for Germany on 10 minutes before Musiala made it 2-0 on 19 minutes.

With a minute left to play in the first half Porteous was shown a straight red card and a penalty awarded to Germany for a reckless tackle on Ilkay Gundogan inside the box.

Arsenal forward Havertz converted the spot kick to put the host 3-0 ahead in the first minute of stoppage time.

Germany added a fourth off the boot of Fullkrug on 68 minutes but Scotland pulled a goal back on 87 minutes thanks to an own goal by Rudiger.

In the 93rd minute Can added the fifth goal for Germany to cap off a brilliant start to the tournament.

Meanwhile, three games will hold on Saturday as Hungary and Switzerland will square off in Group A, and in Group B, it will be Spain vs Croatia and champions Italy vs Albania.

Duitsland is perfect begonnen aan Euro 2024 met een overtuigende overwinning van 5-1 op Schotland in de openingswedstrijd. De Duitse ploeg liet zien dat ze klaar zijn om te strijden voor de titel en maakte indruk met hun aanvallende spel en efficiëntie voor het doel.

De wedstrijd begon goed voor Duitsland, met vroeg balbezit en kansen voor het doel van Schotland. Het duurde niet lang voordat de Duitse ploeg de leiding nam, met een doelpunt van spits Timo Werner in de 15e minuut. De Duitsers bleven druk uitoefenen en verdubbelden hun voorsprong met een doelpunt van middenvelder Kai Havertz in de 30e minuut.

Schotland probeerde terug te vechten en slaagde erin om een doelpunt te scoren vlak voor de rust, waardoor de stand op 2-1 kwam. Echter, Duitsland liet zich niet van de wijs brengen en kwam sterk terug in de tweede helft. Doelpunten van Leroy Sané, Joshua Kimmich en Serge Gnabry zorgden ervoor dat Duitsland de wedstrijd met overtuiging won.

De overwinning op Schotland zal het vertrouwen van de Duitse ploeg zeker vergroten voor de rest van het toernooi. Met een sterke aanval en solide verdediging lijken ze klaar om te strijden voor de Europese titel. De fans kunnen zich verheugen op meer spannende wedstrijden van Duitsland tijdens Euro 2024.

Euro 2024: Servië zal Engeland van begin tot eind aanvallen - Pavlovic Previous post Euro 2024: Servië zal Engeland van begin tot eind aanvallen – Pavlovic
Duitsland vestigt nieuw Europees kampioenschapsrecord na 5-1 overwinning tegen Schotland Next post Duitsland vestigt nieuw Europees kampioenschapsrecord na 5-1 overwinning tegen Schotland