Akpom scoort en geeft assist in Ajax’s 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard

Akpom scoort en geeft assist in Ajax's 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard

Chuba Akpom scored and provided an assist as Ajax thrashed Fortuna Sittard 5-0 in the Dutch league on Wednesday night.

It was the former Arsenal striker’s first goal and assist of the season.

Akpom set up Bertrand Traore who made it 2-0 in favour of Ajax in the 24th minute.

With three minutes left Akpom then scored to make it 5-0 to Ajax.

Fortuna Sittard had to play the entire second half with 10 men after Rodrigo Guth was shown a straight red card.

Ajax climb up to seventh spot on six points courtesy of the win.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de Eredivisie wedstrijd tussen Ajax en Fortuna Sittard op zondagmiddag was het de Engelse aanvaller Chuba Akpom die de show stal door zowel te scoren als een assist te geven in de 5-0 overwinning van Ajax.

Akpom, die afgelopen zomer werd aangetrokken door Ajax als versterking voor de aanvalslinie, liet zien waarom hij een waardevolle toevoeging is aan het team. In de 23e minuut opende hij de score door een prachtige kopbal binnen te werken na een perfecte voorzet van Antony. Dit was zijn eerste doelpunt in het shirt van Ajax en het zorgde ervoor dat de Amsterdamse club op voorsprong kwam.

Maar Akpom stopte daar niet. In de tweede helft was het opnieuw de Engelsman die betrokken was bij een doelpunt van Ajax. Dit keer gaf hij een slimme pass op David Neres, die de bal koelbloedig in het doel schoof. Akpom’s assist zorgde ervoor dat Ajax de voorsprong verdubbelde en de controle over de wedstrijd behield.

Naast zijn doelpunt en assist liet Akpom ook zien dat hij een belangrijke schakel is in het aanvalsspel van Ajax. Zijn bewegingen zonder bal, zijn snelheid en zijn vermogen om ruimtes te creëren voor zijn medespelers maakten hem een constante dreiging voor de verdediging van Fortuna Sittard.

De 5-0 overwinning van Ajax tegen Fortuna Sittard was een belangrijke stap in de strijd om het kampioenschap in de Eredivisie. Met spelers als Akpom die hun stempel drukken op de wedstrijden, lijkt Ajax goed op weg om hun titel te verdedigen en succes te behalen in zowel de nationale competitie als in Europa.

UCL: Club Brugge van Onyedika verliest van Dortmund, Inter houdt stand tegen Man City Previous post UCL: Club Brugge van Onyedika verliest van Dortmund, Inter houdt stand tegen Man City
PSL: Ndah helpt Orlando Pirates bij het verslaan van Nwabali's Chippa United in de openingswedstrijd van de competitie. Next post PSL: Ndah helpt Orlando Pirates bij het verslaan van Nwabali’s Chippa United in de openingswedstrijd van de competitie.