Duitse Wereldbekerheld overlijdt op 63-jarige leeftijd

Duitse Wereldbekerheld overlijdt op 63-jarige leeftijd

Op 1 maart 2021 overleed de voormalige Duitse voetballer en wereldbekerheld Gerd Müller op 63-jarige leeftijd. Müller was een legende in de voetbalwereld en wordt beschouwd als een van de grootste Duitse voetballers aller tijden.

Geboren op 3 november 1945 in Nördlingen, Duitsland, begon Müller zijn professionele voetbalcarrière bij TSV 1861 Nördlingen voordat hij in 1964 werd overgeplaatst naar Bayern München. Hij speelde als aanvaller en stond bekend om zijn ongelooflijke doelgerichtheid en scorend vermogen. Müller scoorde in totaal 365 doelpunten in 427 competitiewedstrijden voor Bayern München en won talloze prijzen, waaronder vier Bundesliga-titels en drie Europese Bekers.

Müller was ook een belangrijk onderdeel van het Duitse nationale team en speelde een cruciale rol bij het winnen van de FIFA Wereldbeker in 1974. Hij scoorde in totaal 68 doelpunten in 62 interlands voor Duitsland en werd bekroond met de Gouden Schoen als topscorer van het toernooi.

Na zijn pensionering leed Müller aan gezondheidsproblemen, waaronder de ziekte van Alzheimer. Zijn overlijden op slechts 63-jarige leeftijd kwam als een schok voor de voetbalwereld en leidde tot een golf van verdriet en eerbetoon van fans, medespelers en voetballegendes over de hele wereld.

Gerd Müller zal altijd herinnerd worden als een van de grootste voetballers ooit en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van fans over de hele wereld. Zijn ongelooflijke doelgerichtheid, vastberadenheid en passie voor het spel zullen altijd een inspiratiebron zijn voor toekomstige generaties voetballers. Moge hij rusten in vrede.

2024 Olympische Kwalificaties: Waldrum, 11 Spelers Aangekomen in Super Falcons Kamp Previous post 2024 Olympische Kwalificaties: Waldrum, 11 Spelers Aangekomen in Super Falcons Kamp
Arsenal krijgt een boost nu belangrijke spelers terugkeren naar de training na blessureperiode. Next post Arsenal krijgt een boost nu belangrijke spelers terugkeren naar de training na blessureperiode.