Falconets Coach Danjuma selecteert 19 spelers voor de wedstrijd tegen Burundi in de U-20 WWCQ

Falconets Coach Danjuma selecteert 19 spelers voor de wedstrijd tegen Burundi in de U-20 WWCQ

Falconets Coach Danjuma selecteert 19 spelers voor de wedstrijd tegen Burundi in de U-20 WWCQ

De Nigeriaanse U-20 vrouwenvoetbalploeg, ook bekend als de Falconets, staat op het punt om de strijd aan te gaan met Burundi in de kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap U-20. Coach Christopher Danjuma heeft onlangs zijn definitieve selectie van 19 spelers bekendgemaakt die het team zullen vertegenwoordigen in deze belangrijke wedstrijd.

De Falconets hebben een rijke geschiedenis in het vrouwenvoetbal en hebben in het verleden indrukwekkende prestaties geleverd op internationaal niveau. Ze hebben deelgenomen aan alle edities van het Wereldkampioenschap U-20 sinds de oprichting ervan in 2002 en hebben twee keer de finale bereikt. In 2010 eindigden ze als tweede en in 2014 behaalden ze een derde plaats.

Coach Danjuma heeft een zorgvuldige selectie gemaakt van getalenteerde spelers die hij gelooft dat ze het team naar succes kunnen leiden in deze kwalificatiewedstrijden. De selectie bestaat uit een mix van ervaren spelers en nieuwkomers, die allemaal hun vaardigheden en potentieel hebben laten zien tijdens de trainingskampen en oefenwedstrijden.

Enkele van de opvallende spelers in de selectie zijn Joy Duru, Chinyere Igbomalu, en Grace Igboamalu. Deze spelers hebben al ervaring opgedaan in nationale competities en hebben indruk gemaakt met hun technische vaardigheden en tactisch inzicht. Ze zullen een belangrijke rol spelen in het leiden van het team op het veld en het scoren van doelpunten.

Coach Danjuma heeft ook enkele jonge talenten opgenomen in de selectie, zoals Maryam Ibrahim, Esther Onyenezide, en Cynthia Aku. Deze spelers hebben nog niet veel ervaring op het hoogste niveau, maar ze hebben tijdens de trainingen laten zien dat ze klaar zijn om zichzelf te bewijzen en een bijdrage te leveren aan het succes van het team.

De wedstrijd tegen Burundi zal plaatsvinden op neutraal terrein, wat betekent dat beide teams een gelijke kans hebben om te winnen. Het is echter belangrijk voor de Falconets om een goede start te maken in deze kwalificatiewedstrijden en een voorsprong te nemen in de eerste ontmoeting.

Het Nigeriaanse team zal moeten vertrouwen op hun sterke punten, zoals snelheid, techniek en teamwork, om de overwinning te behalen. Coach Danjuma zal zijn spelers motiveren en tactische instructies geven om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren tijdens de wedstrijd.

De Falconets hebben een grote kans om zich te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap U-20 als ze succesvol zijn tegen Burundi. Het team heeft hard gewerkt om zich voor te bereiden op deze wedstrijden en is vastbesloten om Nigeria trots te maken op het internationale podium.

Het is nu aan de spelers om hun training en talenten om te zetten in prestaties op het veld. Het Nigeriaanse volk staat achter hen en hoopt op een succesvolle campagne in de kwalificatiewedstrijden en uiteindelijk op een sterke vertegenwoordiging op het Wereldkampioenschap U-20.

Implementation of Body Cameras for Minor Soccer Referees in Quebec Aimed at Preventing Abuse Previous post Implementation of Body Cameras for Minor Soccer Referees in Quebec Aimed at Preventing Abuse
AFCON 2023: Awoniyi stuurt een bericht van steun naar de geblesseerde Boniface Next post AFCON 2023: Awoniyi stuurt een bericht van steun naar de geblesseerde Boniface