AFCON 2023: ‘Wij zullen het land trots maken’ – Iwobi belooft dat de Super Eagles opnieuw Afrika zullen veroveren

AFCON 2023: 'Wij zullen het land trots maken' - Iwobi belooft dat de Super Eagles opnieuw Afrika zullen veroveren

De Nigeriaanse voetballer Alex Iwobi heeft onlangs beloofd dat de Super Eagles opnieuw Afrika zullen veroveren tijdens de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2023. Iwobi, die momenteel speelt voor de Engelse club Everton, sprak zijn vertrouwen uit in het Nigeriaanse nationale team en verzekerde fans dat ze het land trots zullen maken.

De Africa Cup of Nations is een prestigieus voetbaltoernooi dat om de twee jaar wordt gehouden en waarbij de beste nationale teams van Afrika strijden om de titel. Nigeria heeft een rijke geschiedenis in het toernooi, met drie titels op hun naam (in 1980, 1994 en 2013). Het team staat bekend om zijn technische vaardigheden, snelheid en vastberadenheid, en wordt beschouwd als een van de sterkste teams van het continent.

Iwobi, die zelf al jaren deel uitmaakt van het nationale team, is optimistisch over de kansen van Nigeria in AFCON 2023. Hij gelooft dat het team de juiste mix heeft van ervaren spelers en jong talent, wat essentieel is voor succes op dit niveau. Hij benadrukte ook het belang van teamwork en een sterke teamgeest om te kunnen concurreren met andere sterke Afrikaanse teams.

De Super Eagles hebben in het verleden laten zien dat ze in staat zijn om grote prestaties te leveren. In 2013 wonnen ze bijvoorbeeld de titel onder leiding van toenmalig coach Stephen Keshi. Het team versloeg Ivoorkust, een van de favorieten, in de kwartfinales en won uiteindelijk de finale van Burkina Faso. Deze overwinning bracht een golf van trots en vreugde teweeg in heel Nigeria.

Iwobi erkent dat er sterke concurrentie zal zijn van andere Afrikaanse teams, zoals Egypte, Kameroen en Senegal, die allemaal getalenteerde spelers hebben en ook streven naar de titel. Hij benadrukt echter dat Nigeria niet mag onderschat worden en dat ze vastberaden zijn om opnieuw te zegevieren.

Om hun doel te bereiken, zal het Nigeriaanse team hard moeten werken en zich goed moeten voorbereiden. Iwobi benadrukt het belang van training, discipline en toewijding om in topvorm te zijn tijdens het toernooi. Hij is ervan overtuigd dat als het team deze principes volgt, ze in staat zullen zijn om te concurreren met de beste teams van Afrika.

Naast het streven naar succes op het veld, heeft Iwobi ook aangegeven dat het team zich bewust is van de impact die ze kunnen hebben buiten het voetbalveld. Hij benadrukt dat ze zich willen inzetten voor maatschappelijke projecten en het inspireren van jonge Nigerianen om hun dromen na te jagen. Het team wil een voorbeeld zijn voor de jeugd en hen laten zien dat hard werken en vastberadenheid tot succes kunnen leiden.

Met nog enkele jaren te gaan tot AFCON 2023, is er nog veel werk aan de winkel voor de Super Eagles. Maar met spelers zoals Iwobi aan boord, die vastbesloten zijn om het land trots te maken, is er alle reden om optimistisch te zijn. Het Nigeriaanse team zal ongetwijfeld alles op alles zetten om opnieuw Afrika te veroveren en de glorie van het verleden te evenaren.

NPFL: Shooting Stars beëindigen droge periode, Lobi Stars winnen uitwedstrijd Previous post NPFL: Shooting Stars beëindigen droge periode, Lobi Stars winnen uitwedstrijd
AFCON 2023: Wat ik zal toevoegen aan het Super Eagles-team — Lookman Next post AFCON 2023: Wat ik zal toevoegen aan het Super Eagles-team — Lookman