2023 AFCON: Net als Ighalo roept Oliseh op tot meer NPFL-spelers in het Super Eagles-team

2023 AFCON: Net als Ighalo roept Oliseh op tot meer NPFL-spelers in het Super Eagles-team

2023 AFCON: Net als Ighalo roept Oliseh op tot meer NPFL-spelers in het Super Eagles-team

Voormalig Nigeriaans international en voormalig bondscoach Sunday Oliseh heeft opgeroepen tot meer spelers uit de Nigeria Professional Football League (NPFL) in het nationale team, de Super Eagles, voor de Afrika Cup of Nations (AFCON) van 2023. Oliseh’s oproep komt nadat voormalig Super Eagles-spits Odion Ighalo een soortgelijke mening deelde.

De Nigeria Professional Football League is de hoogste voetbalcompetitie in Nigeria en heeft de potentie om getalenteerde spelers voort te brengen. Oliseh, die zelf een succesvolle carrière had als speler en later bondscoach werd, gelooft dat het tijd is om deze talenten een kans te geven om zich te bewijzen op het internationale podium.

In een recent interview benadrukte Oliseh het belang van het betrekken van NPFL-spelers bij het nationale team. Hij merkte op dat het selecteren van spelers uit de lokale competitie niet alleen de ontwikkeling van het Nigeriaanse voetbal zal bevorderen, maar ook zal bijdragen aan een sterker nationaal team.

Oliseh wees erop dat andere Afrikaanse landen, zoals Ghana en Ivoorkust, met succes spelers uit hun lokale competities hebben geïntegreerd in hun nationale teams. Hij benadrukte dat Nigeria niet achter kan blijven en moet profiteren van het potentieel dat in de NPFL aanwezig is.

De voormalige bondscoach erkende dat er uitdagingen zijn bij het selecteren van NPFL-spelers, zoals de kwaliteit van de competitie en het gebrek aan blootstelling aan internationale wedstrijden. Hij stelde voor dat de Nigeriaanse voetbalbond en clubteams meer inspanningen moeten leveren om de competitie te verbeteren en spelers de mogelijkheid moeten bieden om deel te nemen aan internationale toernooien en vriendschappelijke wedstrijden.

Oliseh benadrukte ook dat het belangrijk is om een goede balans te vinden tussen ervaren spelers en jonge talenten. Hij gelooft dat het integreren van NPFL-spelers in het nationale team zal zorgen voor een gezonde concurrentie en een betere ontwikkeling van het Nigeriaanse voetbal.

De oproep van Oliseh komt op een moment dat Nigeria zich voorbereidt op de AFCON van 2023, die in Kameroen zal plaatsvinden. Het nationale team heeft in het verleden succes behaald op dit prestigieuze toernooi, met drie overwinningen in 1980, 1994 en 2013. Het toevoegen van getalenteerde NPFL-spelers aan het team kan de kansen van Nigeria vergroten om opnieuw te zegevieren.

Het is nu aan de Nigeriaanse voetbalbond en de huidige bondscoach om deze oproep serieus te nemen en stappen te ondernemen om meer NPFL-spelers op te nemen in het Super Eagles-team. Door dit te doen, kan Nigeria zijn voetbalpotentieel maximaliseren en een sterker nationaal team opbouwen voor de AFCON van 2023 en toekomstige internationale competities.

Akpom scoort zijn 9e doelpunt van het seizoen terwijl een club uit de 3e divisie Ajax uitschakelt in de Nederlandse beker. Previous post Akpom scoort zijn 9e doelpunt van het seizoen terwijl een club uit de 3e divisie Ajax uitschakelt in de Nederlandse beker.
EPL: Zware strijd - Van Dijk spreekt vooruit op Liverpool tegen Arsenal Next post EPL: Zware strijd – Van Dijk spreekt vooruit op Liverpool tegen Arsenal