De 10 meest waardevolle Super Eagles spelers die het Europese voetbal veroveren

De 10 meest waardevolle Super Eagles spelers die het Europese voetbal veroveren

De 10 meest waardevolle Super Eagles spelers die het Europese voetbal veroveren

Het Nigeriaanse nationale voetbalteam, ook wel bekend als de Super Eagles, heeft in de loop der jaren enkele getalenteerde spelers voortgebracht die hun stempel hebben gedrukt op het Europese voetbal. Deze spelers hebben niet alleen indruk gemaakt met hun vaardigheden en prestaties, maar hebben ook aanzienlijke financiële waarde gekregen op de transfermarkt. In dit artikel zullen we de 10 meest waardevolle Super Eagles spelers bespreken die het Europese voetbal hebben veroverd.

1. Victor Osimhen – Met een transfer van Lille naar Napoli voor een recordbedrag van €70 miljoen is Osimhen momenteel de duurste Nigeriaanse speler ooit. Hij heeft indruk gemaakt met zijn snelheid, doelpunten en technische vaardigheden.

2. Wilfred Ndidi – Ndidi speelt als middenvelder voor Leicester City en wordt beschouwd als een van de beste defensieve middenvelders in de Premier League. Zijn waarde wordt geschat op ongeveer €60 miljoen.

3. Samuel Chukwueze – Deze jonge aanvaller speelt voor Villarreal en heeft indruk gemaakt met zijn snelheid en dribbelvaardigheden. Zijn marktwaarde wordt geschat op €40 miljoen.

4. Alex Iwobi – Iwobi, die momenteel uitkomt voor Everton, heeft een waarde van ongeveer €35 miljoen. Hij staat bekend om zijn creativiteit en vermogen om doelpunten te maken.

5. Kelechi Iheanacho – Iheanacho speelt voor Leicester City en heeft een marktwaarde van ongeveer €25 miljoen. Hij heeft een neus voor doelpunten en heeft belangrijke doelpunten gescoord in de Premier League.

6. Moses Simon – Simon speelt als aanvaller voor Nantes en wordt gewaardeerd op ongeveer €20 miljoen. Hij staat bekend om zijn snelheid en technische vaardigheden.

7. Joe Aribo – Aribo speelt als middenvelder voor Rangers FC en wordt geschat op een waarde van €15 miljoen. Hij heeft indruk gemaakt met zijn sterke fysieke spel en vermogen om doelpunten te maken.

8. Leon Balogun – Balogun is een verdediger die momenteel uitkomt voor Rangers FC. Zijn waarde wordt geschat op ongeveer €10 miljoen. Hij staat bekend om zijn sterke verdedigende spel en leiderschap.

9. Henry Onyekuru – Onyekuru speelt als aanvaller voor AS Monaco en wordt gewaardeerd op ongeveer €8 miljoen. Hij heeft indruk gemaakt met zijn snelheid en doelpunten.

10. Ola Aina – Aina speelt als verdediger voor Fulham en wordt geschat op een waarde van €7 miljoen. Hij staat bekend om zijn veelzijdigheid en vermogen om zowel als rechtsback als linksback te spelen.

Deze 10 spelers hebben niet alleen succes gehad in het Europese voetbal, maar hebben ook de aandacht getrokken van grote clubs en hebben aanzienlijke transferbedragen opgeleverd. Ze vertegenwoordigen de groeiende invloed en impact van Nigeriaanse spelers in het Europese voetbal. Met hun talent en potentieel zullen ze ongetwijfeld blijven schitteren en de Super Eagles trots maken op het internationale podium.

Bamidele prijst 'grote overwinning' van Shooting Stars tegen Kwara United Previous post Bamidele prijst ‘grote overwinning’ van Shooting Stars tegen Kwara United
'Kom ons steunen het team' - Zimbabwe coach roept op tot steun voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Super Eagles Next post ‘Kom ons steunen het team’ – Zimbabwe coach roept op tot steun voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Super Eagles