Chelsea had geduld moeten hebben met De Bruyne en Salah — Terry

Chelsea had geduld moeten hebben met De Bruyne en Salah -- Terry

Chelsea had geduld moeten hebben met De Bruyne en Salah

In het voetbal is geduld vaak een schaars goed. Clubs willen snel succes behalen en zijn niet altijd bereid om te wachten op de ontwikkeling van jonge spelers. Dit was ook het geval bij Chelsea, waar ze misschien wel te snel afscheid namen van twee getalenteerde spelers, Kevin De Bruyne en Mohamed Salah.

Kevin De Bruyne en Mohamed Salah zijn tegenwoordig twee van de beste spelers ter wereld. De Bruyne speelt momenteel voor Manchester City en Salah voor Liverpool. Beide spelers hebben zich ontwikkeld tot absolute sterspelers en hebben talloze individuele prijzen gewonnen.

Echter, hun weg naar succes was niet altijd gemakkelijk. Beide spelers begonnen hun carrière bij Chelsea, maar kregen niet de kans om zich volledig te bewijzen. Ze werden uitgeleend aan verschillende clubs voordat ze uiteindelijk definitief vertrokken.

De Bruyne werd in 2012 door Chelsea gekocht van Racing Genk. Hij speelde echter slechts negen wedstrijden voor de club voordat hij werd uitgeleend aan Werder Bremen en later verkocht aan VfL Wolfsburg. Bij Wolfsburg liet hij zien wat hij in zijn mars had en trok hij de aandacht van Manchester City, waar hij in 2015 naartoe verhuisde. Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld tot een van de beste middenvelders ter wereld.

Salah werd in 2014 door Chelsea gekocht van FC Basel. Hij kreeg echter weinig speeltijd en werd uitgeleend aan Fiorentina en AS Roma voordat hij uiteindelijk werd verkocht aan Roma. Bij Roma blonk hij uit en verdiende hij een transfer naar Liverpool in 2017. Sindsdien heeft hij indruk gemaakt met zijn snelheid, doelpunten en assists, en wordt hij beschouwd als een van de beste aanvallers ter wereld.

Het is duidelijk dat Chelsea te snel heeft geoordeeld over De Bruyne en Salah. Beide spelers hadden tijd nodig om zich aan te passen aan het Engelse voetbal en hun potentieel te laten zien. Het is begrijpelijk dat Chelsea op dat moment snel succes wilde behalen, maar het gebrek aan geduld heeft hen twee fantastische spelers gekost.

Het is belangrijk voor clubs om geduld te hebben met jonge spelers. Niet elke speler ontwikkelt zich op dezelfde manier en soms hebben ze gewoon wat meer tijd nodig om zich aan te passen. Het is ook belangrijk om te erkennen dat spelers kunnen groeien en verbeteren, zelfs na een minder succesvolle periode.

Chelsea heeft inmiddels geleerd van hun fouten. Ze hebben nu een beter systeem voor het ontwikkelen van jonge spelers en hebben recentelijk veel succes gehad met het integreren van jeugdspelers in het eerste elftal. Het is echter jammer dat ze niet hetzelfde geduld hadden met De Bruyne en Salah.

Het verhaal van De Bruyne en Salah is een belangrijke les voor alle clubs. Geduld hebben met jonge spelers kan leiden tot grote successen. Het is belangrijk om te investeren in de ontwikkeling van spelers en hen de tijd te geven om zich te bewijzen. Chelsea had geduld moeten hebben met De Bruyne en Salah, want wie weet wat voor successen ze in het blauwe shirt hadden kunnen behalen.

Super Falcons zullen niet teleurstellen tegen Ethiopië in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2023 - Babajide Previous post Super Falcons zullen niet teleurstellen tegen Ethiopië in de kwalificatiewedstrijden voor de Olympische Spelen van 2023 – Babajide
BetPawa keert elke naira uit terwijl klanten ₦365,4 miljoen winnen in een week. Next post BetPawa keert elke naira uit terwijl klanten ₦365,4 miljoen winnen in een week.