Ten Hag waarschuwt Onana: Verbeter je spel

Ten Hag waarschuwt Onana: Verbeter je spel

Erik ten Hag, de trainer van Ajax, heeft recentelijk doelman André Onana gewaarschuwd om zijn spel te verbeteren. Ondanks dat Onana al jarenlang een betrouwbare en getalenteerde keeper is, heeft Ten Hag enkele punten benadrukt waarop de Kameroense international zich kan verbeteren.

Ten Hag erkent de kwaliteiten van Onana, die sinds zijn komst naar Ajax in 2015 een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van de club. Hij heeft meerdere keren cruciale reddingen gemaakt en heeft laten zien dat hij een uitstekende reflex heeft. Echter, Ten Hag gelooft dat er altijd ruimte is voor verbetering en dat Onana nog steeds kan groeien als doelman.

Een van de punten waarop Ten Hag Onana heeft gewezen, is zijn positionering in het doel. Hoewel Onana vaak goed reageert op schoten, kan hij soms te ver uit zijn doel staan, waardoor hij kwetsbaar is voor langeafstandsschoten. Ten Hag benadrukt dat Onana zijn positie beter moet beoordelen en zich bewust moet zijn van zijn positie ten opzichte van het doel.

Daarnaast heeft Ten Hag ook de communicatie tussen Onana en zijn verdediging aangekaart. Als doelman heeft Onana een belangrijke rol in het organiseren van de verdediging en het geven van aanwijzingen aan zijn teamgenoten. Ten Hag benadrukt dat Onana duidelijker en assertiever moet zijn in zijn communicatie om ervoor te zorgen dat de verdediging goed georganiseerd is en dat er geen misverstanden ontstaan.

Ten Hag benadrukt ook het belang van constante concentratie voor Onana. Als doelman moet hij altijd alert zijn en snel kunnen reageren op onverwachte situaties. Ten Hag moedigt Onana aan om zijn focus gedurende de hele wedstrijd vast te houden en niet toe te geven aan afleidingen of vermoeidheid.

Tot slot heeft Ten Hag Onana aangemoedigd om zijn voetballende vaardigheden te verbeteren. Als moderne doelman wordt er van Onana verwacht dat hij goed kan meevoetballen en de bal kan spelen met zijn voeten. Ten Hag gelooft dat Onana zijn techniek en besluitvorming kan verbeteren om zo een nog waardevollere speler te worden voor het team.

Hoewel Ten Hag kritisch is op Onana, benadrukt hij ook dat hij vertrouwen heeft in de keeper en zijn potentieel ziet om zich verder te ontwikkelen. Hij gelooft dat Onana met hard werken en toewijding zijn spel kan verbeteren en een nog belangrijkere rol kan spelen in het succes van Ajax.

Het is nu aan Onana om deze waarschuwing ter harte te nemen en te werken aan de genoemde verbeterpunten. Met zijn talent en de steun van zijn trainer heeft hij alle mogelijkheden om een nog betere doelman te worden en zijn spel naar een hoger niveau te tillen.

Al Fayha behaalt uitoverwinning in de Saudi Pro League: Onyekuru scoort opnieuw en geeft assist Previous post Al Fayha behaalt uitoverwinning in de Saudi Pro League: Onyekuru scoort opnieuw en geeft assist
FIFA verbant Congolese coach 20 jaar lang wegens seksueel misbruik Next post FIFA verbant Congolese coach 20 jaar lang wegens seksueel misbruik