Peseiro: Mijn spelers hebben mij overtuigd om salarisverlaging van NFF te accepteren.

Peseiro: Mijn spelers hebben mij overtuigd om salarisverlaging van NFF te accepteren.

Peseiro: Mijn spelers hebben mij overtuigd om salarisverlaging van NFF te accepteren

De Portugese voetbalcoach, Carlos Queiroz, beter bekend als Peseiro, heeft onlangs aangekondigd dat hij akkoord gaat met een salarisverlaging die is voorgesteld door de Nederlandse Voetbalbond (NFF). Peseiro, die sinds 2020 de bondscoach is van het Nederlands elftal, gaf aan dat zijn spelers hem hebben overtuigd om deze maatregel te accepteren.

De salarisverlaging is een gevolg van de financiële impact die de COVID-19-pandemie heeft gehad op de sportwereld. Veel voetbalbonden en clubs hebben te maken gehad met inkomstenderving als gevolg van het stilleggen van competities en het spelen van wedstrijden zonder publiek. Om deze financiële uitdagingen het hoofd te bieden, hebben verschillende voetbalorganisaties besloten om salarisverlagingen door te voeren.

Peseiro gaf aan dat hij in eerste instantie terughoudend was om de salarisverlaging te accepteren. Hij was van mening dat zijn werk en inzet rechtvaardig waren en dat hij niet verantwoordelijk was voor de financiële problemen van de NFF. Echter, na gesprekken met zijn spelers en het begrijpen van de situatie waarin de voetbalbond zich bevindt, heeft hij zijn standpunt heroverwogen.

De bondscoach benadrukte dat zijn spelers een belangrijke rol hebben gespeeld in zijn beslissing. Ze hebben hem laten zien dat ze solidair zijn met de NFF en dat ze bereid zijn om hun steentje bij te dragen om de financiële stabiliteit van de bond te waarborgen. Peseiro prees het teamgevoel en de professionaliteit van zijn spelers, en gaf aan dat hij trots is om met zo’n groep te werken.

Hoewel de salarisverlaging voor Peseiro en zijn spelers ongetwijfeld een financiële tegenslag betekent, benadrukte de bondscoach dat het belangrijk is om verantwoordelijkheid te nemen in deze moeilijke tijden. Hij gelooft dat het accepteren van de salarisverlaging een positief signaal afgeeft aan de rest van de voetbalwereld en aan de fans.

De NFF heeft aangegeven dat de salarisverlaging een tijdelijke maatregel is en dat het doel is om zo snel mogelijk terug te keren naar de normale salarissen zodra de financiële situatie van de bond verbetert. De exacte details van de salarisverlaging zijn niet bekendgemaakt, maar het is aannemelijk dat het percentage varieert afhankelijk van het salarisniveau van de betrokkenen.

Peseiro’s beslissing om de salarisverlaging te accepteren toont zijn betrokkenheid bij het Nederlandse voetbal en zijn bereidheid om samen te werken met de NFF om de uitdagingen van deze moeilijke periode het hoofd te bieden. Het laat ook zien dat solidariteit en teamgeest essentieel zijn in tijden van crisis.

Joshua, Alexander-Arnold en Mata sluiten zich aan bij het indrukwekkende investeerdersnetwerk van Alpine F1. Previous post Joshua, Alexander-Arnold en Mata sluiten zich aan bij het indrukwekkende investeerdersnetwerk van Alpine F1.
2026 WK-kwalificaties: Messi scoort twee keer terwijl Argentinië Peru nipt verslaat Next post 2026 WK-kwalificaties: Messi scoort twee keer terwijl Argentinië Peru nipt verslaat