EPL: Arsenal en Tottenham delen de punten; Aston Villa verslaat Chelsea

In een spannende wedstrijd in de Engelse Premier League (EPL) hebben Arsenal en Tottenham Hotspur de punten gedeeld. De derby tussen de twee clubs eindigde in een 2-2 gelijkspel, waardoor beide teams een punt aan hun totaal toevoegen.

De wedstrijd vond plaats op het Emirates Stadium, de thuisbasis van Arsenal. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en zochten naar mogelijkheden om de score te openen. Het was echter Tottenham dat als eerste toesloeg. In de tiende minuut kreeg Son Heung-min de bal in het strafschopgebied en schoot hij de bal koelbloedig langs Arsenal-doelman Bernd Leno.

Arsenal liet zich echter niet uit het veld slaan en ging op zoek naar de gelijkmaker. In de 30e minuut was het Pierre-Emerick Aubameyang die zijn team op gelijke hoogte bracht. De spits ontving een pass van Bukayo Saka en schoot de bal met veel precisie in het doel van Tottenham.

De tweede helft begon net zo intens als de eerste, met beide teams die kansen creëerden. Het was echter Tottenham dat opnieuw op voorsprong kwam. In de 64e minuut benutte Harry Kane een strafschop nadat hij zelf was neergehaald in het strafschopgebied van Arsenal.

Arsenal gaf echter niet op en bleef vechten voor een resultaat. In de 77e minuut was het opnieuw Aubameyang die zijn team redde. Na een mooie combinatie met Alexandre Lacazette schoot de Gabonese spits de bal in het doel van Tottenham, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan.

Beide teams probeerden in de slotfase nog de winnende treffer te maken, maar slaagden daar niet in. Het gelijkspel betekent dat Arsenal en Tottenham allebei een punt toevoegen aan hun totaal. Arsenal staat momenteel op de negende plaats in de EPL-tabel, terwijl Tottenham op de zevende plaats staat.

In een andere wedstrijd in de EPL versloeg Aston Villa verrassend Chelsea met 2-1. De wedstrijd vond plaats op Villa Park, de thuisbasis van Aston Villa. Ondanks dat Chelsea favoriet was, wist Aston Villa de overwinning binnen te slepen.

Aston Villa opende de score in de 43e minuut dankzij een doelpunt van Bertrand Traoré. Chelsea probeerde in de tweede helft terug te komen, maar slaagde er pas in de 70e minuut in om gelijk te maken via een doelpunt van Christian Pulisic.

Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel, maar Aston Villa had andere plannen. In de 93e minuut scoorde Anwar El Ghazi het winnende doelpunt voor Aston Villa, waardoor ze met 2-1 wonnen van Chelsea.

De overwinning betekent dat Aston Villa momenteel op de elfde plaats staat in de EPL-tabel, terwijl Chelsea op de vierde plaats staat. De nederlaag is een tegenslag voor Chelsea, dat hoopte om dichter bij de top van de ranglijst te komen.

Al met al waren het spannende wedstrijden in de EPL, waarbij Arsenal en Tottenham de punten deelden en Aston Villa verrassend Chelsea versloeg. Deze resultaten zorgen voor een interessante wending in de competitie en laten zien dat elke wedstrijd in de EPL vol verrassingen kan zitten.

Ebuehi's Empoli verliest 5e opeenvolgende competitiewedstrijd na nederlaag tegen Inter Previous post Ebuehi’s Empoli verliest 5e opeenvolgende competitiewedstrijd na nederlaag tegen Inter
La Liga: Sadiq in actie bij Real Sociedad, spannende zeven-doelpunten thriller tegen Getafe Next post La Liga: Sadiq in actie bij Real Sociedad, spannende zeven-doelpunten thriller tegen Getafe