Boniface evenaart Haalands Bundesliga-record

Boniface evenaart Haalands Bundesliga-record

Boniface evenaart Haalands Bundesliga-record

De Nigeriaanse spits, Paul Onuachu, heeft onlangs een indrukwekkende prestatie geleverd in de Belgische Jupiler Pro League. Met zijn doelpunt tegen KAS Eupen heeft hij het record van Erling Haaland geëvenaard als het gaat om het aantal opeenvolgende wedstrijden waarin hij heeft gescoord. Onuachu heeft nu in 11 opeenvolgende wedstrijden gescoord, net zoals Haaland in de Bundesliga deed.

Onuachu, die speelt voor KRC Genk, heeft dit seizoen al 27 doelpunten gescoord in de Jupiler Pro League. Zijn doelpunt tegen KAS Eupen was zijn 33e doelpunt in alle competities dit seizoen. Met nog een paar wedstrijden te gaan, heeft hij alle kans om zijn doelpuntenrecord verder uit te breiden.

Het is een opmerkelijke prestatie van de 26-jarige Nigeriaan, die pas in 2019 naar KRC Genk kwam. Hij heeft zich snel aangepast aan het Belgische voetbal en heeft laten zien dat hij een echte doelpuntenmachine is. Zijn lengte van 2,01 meter maakt hem ook een gevaarlijke speler in de lucht, waardoor hij zowel met zijn voeten als met zijn hoofd kan scoren.

Het evenaren van Haalands record is een grote prestatie, gezien de reputatie van de Noorse spits. Haaland, die momenteel speelt voor Borussia Dortmund, heeft indruk gemaakt met zijn doelpuntenproductie sinds hij in 2020 naar de Bundesliga kwam. Zijn kracht, snelheid en doelgerichtheid hebben hem tot een van de meest gevreesde spitsen in Europa gemaakt.

Onuachu heeft nu bewezen dat hij in dezelfde categorie kan worden geplaatst als Haaland. Zijn constante doelpuntenproductie is een teken van zijn kwaliteit en consistentie als spits. Het is ook een teken van zijn vermogen om belangrijke doelpunten te maken en zijn team te helpen winnen.

De prestatie van Onuachu heeft ook de aandacht getrokken van verschillende Europese topclubs. Er zijn geruchten dat clubs zoals Liverpool, Tottenham Hotspur en AC Milan interesse hebben getoond in de Nigeriaanse spits. Het is duidelijk dat zijn prestaties niet onopgemerkt zijn gebleven en dat hij mogelijk de volgende stap in zijn carrière zal zetten naar een grotere competitie.

Voor nu kan Onuachu trots zijn op zijn prestatie en genieten van het evenaren van Haalands Bundesliga-record. Het is een mijlpaal die zijn naam in de geschiedenisboeken van het Belgische voetbal zal zetten. Met nog een paar wedstrijden te gaan, zal het interessant zijn om te zien of hij zijn record verder kan verbeteren en mogelijk zelfs overtreffen.

Seager's Three RBIs Lead Rangers to Sweep Blue Jays Previous post Seager’s Three RBIs Lead Rangers to Sweep Blue Jays
Drie spelers van Real Madrid gearresteerd wegens seksuele video met minderjarige Next post Drie spelers van Real Madrid gearresteerd wegens seksuele video met minderjarige