2023 AFCON-kwalificaties: Het zal moeilijk zijn om Sao Tomé en Principe opnieuw met 10-0 te verslaan — Peseiro

2023 AFCON-kwalificaties: Het zal moeilijk zijn om Sao Tomé en Principe opnieuw met 10-0 te verslaan -- Peseiro

2023 AFCON-kwalificaties: Het zal moeilijk zijn om Sao Tomé en Principe opnieuw met 10-0 te verslaan — Peseiro

In de aanloop naar de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup of Nations (AFCON) in 2023, staat het nationale voetbalteam van Sao Tomé en Principe voor een grote uitdaging. Na een vernederende 10-0 nederlaag tegen Portugal in de WK-kwalificaties in 2021, is het duidelijk dat ze hun spel moeten verbeteren om competitief te zijn tegen andere sterke Afrikaanse teams.

De Portugese coach, José Peseiro, die sinds 2020 aan het roer staat van het Sao Tomé en Principe-team, erkent dat het moeilijk zal zijn om een herhaling van de 10-0 overwinning te behalen. Hij benadrukt dat het team sindsdien vooruitgang heeft geboekt en dat ze nu beter voorbereid zijn op de uitdagingen die voor hen liggen.

Een van de belangrijkste aspecten waar Peseiro aan heeft gewerkt, is het versterken van de verdediging van het team. Tijdens de wedstrijd tegen Portugal waren er duidelijke zwakke punten in de verdediging die werden blootgelegd door de Portugese aanvallers. Peseiro heeft sindsdien gewerkt aan tactische aanpassingen en het verbeteren van de individuele vaardigheden van de verdedigers, om ervoor te zorgen dat ze beter kunnen omgaan met sterke tegenstanders.

Daarnaast heeft Peseiro ook de nadruk gelegd op het verbeteren van de aanval van het team. Hoewel ze er niet in slaagden om een doelpunt te scoren tegen Portugal, gelooft de coach dat ze potentieel hebben om gevaarlijker te zijn voor hun tegenstanders. Hij heeft gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe tactieken en het verbeteren van de samenwerking tussen de aanvallers, om zo meer kansen te creëren en doelpunten te scoren.

Peseiro is zich er echter van bewust dat het niet alleen gaat om tactiek en individuele vaardigheden. Het mentale aspect van het spel is ook cruciaal voor succes. Hij heeft gewerkt aan het opbouwen van het zelfvertrouwen van de spelers en het creëren van een winnaarsmentaliteit binnen het team. Dit zal hen helpen om gemotiveerd en gefocust te blijven, zelfs in moeilijke wedstrijden.

Hoewel het Sao Tomé en Principe-team nog steeds als underdog wordt beschouwd in de AFCON-kwalificaties, gelooft Peseiro dat ze kunnen verrassen. Hij benadrukt dat elke wedstrijd een nieuwe kans is om te laten zien wat ze hebben geleerd en hoeveel ze zijn gegroeid als team.

Het zal echter niet gemakkelijk zijn om Sao Tomé en Principe opnieuw met 10-0 te verslaan. Andere teams zullen zich bewust zijn van de verbeteringen die het team heeft gemaakt en zullen beter voorbereid zijn op hun speelstijl. Het Sao Tomé en Principe-team zal hard moeten werken en consistent moeten presteren om kans te maken op kwalificatie voor de AFCON in 2023.

Desondanks is de vooruitgang die het team heeft geboekt onder leiding van Peseiro bemoedigend. Het Sao Tomé en Principe-team kan trots zijn op hun inzet en toewijding om zich te verbeteren. Of ze nu winnen of verliezen, ze hebben de kans om te groeien als team en waardevolle ervaring op te doen die hen zal helpen in toekomstige competities.

Gids voor de 10Bet App 2023: Downloaden, Installeren en Registreren Previous post Gids voor de 10Bet App 2023: Downloaden, Installeren en Registreren
UFC: Strickland onttroont Adesanya na overwinning met unanieme beslissing Next post UFC: Strickland onttroont Adesanya na overwinning met unanieme beslissing