2023 AFCON-kwalificaties: Super Eagles zullen ons niet opnieuw in verlegenheid brengen – Sao Tomé en Principe-baas Eusebio

2023 AFCON-kwalificaties: Super Eagles zullen ons niet opnieuw in verlegenheid brengen - Sao Tomé en Principe-baas Eusebio

De kwalificaties voor de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2023 zijn in volle gang en teams over het hele continent strijden om een plek in het prestigieuze toernooi. Een van de teams die deelneemt aan deze kwalificaties is Sao Tomé en Principe, een klein eilandland voor de westkust van Afrika. De baas van het Sao Tomé en Principe-team, Eusebio, heeft onlangs verklaard dat zijn team vastbesloten is om niet opnieuw in verlegenheid te worden gebracht door de Super Eagles, het nationale team van Nigeria.

In de vorige editie van de AFCON-kwalificaties, die plaatsvond in 2019, ontmoetten Sao Tomé en Principe en Nigeria elkaar in de groepsfase. De Super Eagles waren duidelijk de favorieten en wonnen beide wedstrijden met grote overmacht. Het eerste duel eindigde in een 4-2 overwinning voor Nigeria, terwijl de tweede wedstrijd eindigde in een verpletterende 4-0 overwinning voor de Super Eagles.

Deze nederlagen waren een grote teleurstelling voor Sao Tomé en Principe, dat graag beter had gepresteerd tegen een van de topvoetballanden van Afrika. Eusebio is vastberaden om ervoor te zorgen dat zijn team dit keer beter voorbereid is en niet opnieuw in verlegenheid wordt gebracht.

Eusebio heeft verklaard dat hij zijn spelers motiveert door hen eraan te herinneren hoe vernederend de nederlagen tegen Nigeria waren. Hij benadrukt het belang van hard werken, discipline en teamwork om succes te behalen in de kwalificaties. Het team heeft sindsdien hard getraind en is vastbesloten om een sterke prestatie neer te zetten.

Hoewel Sao Tomé en Principe een klein land is met beperkte middelen, heeft het team enkele getalenteerde spelers die in Europa spelen. Eusebio is van mening dat deze spelers van onschatbare waarde zullen zijn bij het streven naar succes in de kwalificaties. Hij gelooft dat ze de ervaring en vaardigheden hebben om tegenstand te bieden aan de Super Eagles.

De baas van Sao Tomé en Principe heeft ook benadrukt dat het belangrijk is om respect te hebben voor Nigeria, maar niet bang te zijn. Hij moedigt zijn spelers aan om met vertrouwen het veld op te gaan en te geloven in hun eigen capaciteiten. Hij gelooft dat als het team zich aan het gameplan houdt en met volle inzet speelt, ze een goede kans hebben om een positief resultaat te behalen tegen Nigeria.

De kwalificaties voor de AFCON van 2023 zijn nog in volle gang en er valt nog veel te spelen. Sao Tomé en Principe zal ongetwijfeld hard werken om zich te kwalificeren voor het toernooi en een sterke prestatie neer te zetten. Of ze erin slagen om de Super Eagles opnieuw in verlegenheid te brengen, zal de tijd uitwijzen. Maar één ding is zeker: Eusebio en zijn team zullen er alles aan doen om hun land trots te maken en hun beste voetbal te laten zien.

De top 6 grootste aankopen in de zomertransferperiode van 2023 in de Saudi Pro-League. Previous post De top 6 grootste aankopen in de zomertransferperiode van 2023 in de Saudi Pro-League.
Man United get te maken met nieuwe blessure tegenslag als nieuwe aanwinst Amrabat zich terugtrekt uit Marokko squad. Next post Man United get te maken met nieuwe blessure tegenslag als nieuwe aanwinst Amrabat zich terugtrekt uit Marokko squad.