Disasi heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het Premier League voetbal — Gallas

Disasi heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het Premier League voetbal -- Gallas

Disasi heeft tijd nodig om zich aan te passen aan het Premier League voetbal — Gallas

Het aanpassen aan een nieuwe competitie kan een uitdaging zijn voor elke voetballer, ongeacht hun talent of ervaring. Dit geldt ook voor Axel Disasi, de Franse verdediger die onlangs de overstap maakte naar de Premier League bij West Ham United. Volgens voormalig Arsenal-verdediger William Gallas heeft Disasi tijd nodig om zich aan te passen aan het Engelse voetbal.

Disasi, geboren op 11 maart 1998 in Frankrijk, begon zijn professionele carrière bij Stade de Reims, waar hij indruk maakte met zijn sterke verdedigende vaardigheden en leiderschap op het veld. Zijn prestaties trokken de aandacht van verschillende clubs, waaronder West Ham United, die hem in de zomer van 2021 naar Engeland haalden.

Hoewel Disasi al ervaring had opgedaan in de Ligue 1, een van de topcompetities in Europa, is de Premier League een totaal andere uitdaging. Het Engelse voetbal staat bekend om zijn fysieke intensiteit, snelle tempo en competitieve aard. Spelers moeten zich snel kunnen aanpassen aan deze unieke kenmerken om succesvol te zijn.

Gallas, die zelf jarenlang in de Premier League speelde, begrijpt als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om je aan te passen aan het Engelse voetbal. In een recent interview gaf hij aan dat Disasi tijd nodig heeft om te wennen aan de fysieke aspecten van de competitie.

“Het is een andere wereld”, zei Gallas. “De Premier League is veel fysieker dan de Franse competitie. Spelers moeten sterker zijn en in staat zijn om constant duels aan te gaan. Het kan even duren voordat je je aanpast aan dit niveau van intensiteit.”

Gallas benadrukte ook het belang van mentale veerkracht bij het aanpassen aan het Premier League voetbal. Hij legde uit dat spelers moeten leren omgaan met de druk en verwachtingen die gepaard gaan met spelen in een van de meest gevolgde competities ter wereld.

“De Premier League is een competitie waarin elke fout genadeloos wordt afgestraft”, aldus Gallas. “Spelers moeten leren omgaan met de druk en zichzelf snel te herstellen na tegenslagen. Dit kan een uitdaging zijn, vooral voor jonge spelers die nieuw zijn in de competitie.”

Hoewel Disasi ongetwijfeld over de kwaliteiten beschikt om succesvol te zijn in de Premier League, is het begrijpelijk dat hij tijd nodig heeft om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Het is belangrijk dat hij geduldig is en zichzelf de tijd geeft om te groeien en te ontwikkelen als speler.

Gallas adviseert Disasi om hard te blijven werken, zowel op als buiten het veld, en om te leren van ervaren spelers en coaches. Hij benadrukt dat het belangrijk is om open te staan voor feedback en altijd te streven naar verbetering.

Met de juiste mindset en begeleiding heeft Disasi alle potentie om uit te groeien tot een sterke verdediger in de Premier League. Het is slechts een kwestie van tijd en aanpassing voordat hij zijn stempel kan drukken op het Engelse voetbal.

Boniface geselecteerd voor Bundesliga Team van de Week Previous post Boniface geselecteerd voor Bundesliga Team van de Week
OFFICIEEL: Ramos sluit zich aan bij Sevilla en smeekt fans om hem te vergeven Next post OFFICIEEL: Ramos sluit zich aan bij Sevilla en smeekt fans om hem te vergeven