2023 AFCON-kwalificaties: Boniface en Orban Torunarigha krijgen voor het eerst een oproep voor de Super Eagles, terwijl de NFF het contract van Peseiro verlengt.

2023 AFCON-kwalificaties: Boniface en Orban Torunarigha krijgen voor het eerst een oproep voor de Super Eagles, terwijl de NFF het contract van Peseiro verlengt.

2023 AFCON-kwalificaties: Boniface en Orban Torunarigha krijgen voor het eerst een oproep voor de Super Eagles, terwijl de NFF het contract van Peseiro verlengt

De Nigeriaanse voetbalbond (NFF) heeft onlangs aangekondigd dat Boniface en Orban Torunarigha voor het eerst zijn opgeroepen voor het nationale team, de Super Eagles. Dit nieuws komt als een grote verrassing voor voetbalfans in Nigeria, aangezien de tweelingbroers nog relatief onbekend zijn in het internationale voetbalcircuit.

Boniface en Orban Torunarigha, geboren en getogen in Nigeria, hebben indruk gemaakt met hun prestaties in de Duitse Bundesliga. Boniface, een aanvaller, speelt momenteel voor Hertha BSC, terwijl Orban, een verdediger, uitkomt voor Union Berlin. Beide spelers hebben zich laten gelden met hun uitstekende techniek, snelheid en tactisch inzicht.

De beslissing van de NFF om de tweelingbroers op te roepen voor de Super Eagles wordt gezien als een strategische zet om het team te versterken voor de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2023. Nigeria heeft een rijke voetbalgeschiedenis en heeft in het verleden grote successen behaald op het Afrikaanse continent. Met deze nieuwe toevoegingen hoopt de NFF opnieuw te kunnen strijden om de titel.

Naast de oproep van Boniface en Orban Torunarigha heeft de NFF ook aangekondigd dat het contract van de huidige bondscoach, José Peseiro, is verlengd. Peseiro, een ervaren Portugese coach, trad in februari 2021 aan als hoofdcoach van de Super Eagles. Ondanks enkele wisselende resultaten heeft hij het team naar een respectabele positie geleid in de kwalificatiewedstrijden voor de AFCON.

De beslissing om het contract van Peseiro te verlengen is gebaseerd op het vertrouwen van de NFF in zijn capaciteiten om het team verder te ontwikkelen en te leiden naar succes op het internationale toneel. Peseiro heeft een schat aan ervaring in het coachen van nationale teams en heeft eerder gewerkt met landen als Saoedi-Arabië en Roemenië.

Met de nieuwe toevoegingen van Boniface en Orban Torunarigha en de contractverlenging van Peseiro hoopt Nigeria zich te kwalificeren voor de AFCON van 2023 en een sterke prestatie neer te zetten tijdens het toernooi. Het team zal moeten strijden tegen andere sterke Afrikaanse landen om een plek te bemachtigen in het prestigieuze toernooi.

Voetbalfans in Nigeria kijken reikhalzend uit naar de kwalificatiewedstrijden en zijn benieuwd naar de impact die Boniface en Orban Torunarigha kunnen hebben op het succes van de Super Eagles. Met hun talent en potentieel kunnen ze een belangrijke rol spelen in het versterken van het team en het behalen van goede resultaten.

Al met al belooft 2023 een spannend jaar te worden voor het Nigeriaanse voetbal. Met nieuwe talenten en een ervaren coach aan het roer, hebben de Super Eagles alle ingrediënten om opnieuw te schitteren op het Afrikaanse voetbalpodium. Het is nu aan het team om hun potentieel te benutten en de verwachtingen waar te maken.

'Alonso, trainer van Leverkusen, prijst Boniface als een complete speler' Previous post ‘Alonso, trainer van Leverkusen, prijst Boniface als een complete speler’
Szoboslai verheugd na het scoren van zijn eerste doelpunt voor Liverpool Next post Szoboslai verheugd na het scoren van zijn eerste doelpunt voor Liverpool