De top 10 duurste transfers in de wereld van het voetbal – Zomerse transfermarkt 2023

De top 10 duurste transfers in de wereld van het voetbal – Zomerse transfermarkt 2023

De zomerse transfermarkt van 2023 belooft een recordbrekende periode te worden voor de voetbalwereld, met enkele van de duurste transfers ooit. Clubs over de hele wereld zijn bereid enorme bedragen te betalen om hun selecties te versterken en hun ambities na te streven. In dit artikel zullen we de top 10 duurste transfers van deze zomer bespreken en de spelers die betrokken zijn bij deze astronomische deals.

1. Kylian Mbappé – Paris Saint-Germain naar Real Madrid (€220 miljoen)

Deze transfer zal de geschiedenisboeken ingaan als de duurste aller tijden. Real Madrid heeft er alles aan gedaan om de getalenteerde Franse aanvaller naar de Spaanse hoofdstad te halen en heeft een recordbedrag van €220 miljoen betaald aan Paris Saint-Germain.

2. Erling Haaland – Borussia Dortmund naar Manchester City (€180 miljoen)

Manchester City heeft een flinke som geld neergelegd om de Noorse sensatie Haaland naar Engeland te halen. Met zijn doelpuntenrecord bij Borussia Dortmund was hij een van de meest gewilde spelers op de transfermarkt.

3. Harry Kane – Tottenham Hotspur naar Manchester United (€150 miljoen)

Na jarenlang trouwe dienst bij Tottenham Hotspur heeft Harry Kane besloten om zijn carrière voort te zetten bij Manchester United. De Engelse spits werd voor een recordbedrag van €150 miljoen overgenomen door de club uit Manchester.

4. Jadon Sancho – Borussia Dortmund naar Chelsea (€140 miljoen)

Chelsea heeft flink geïnvesteerd om de Engelse international Jadon Sancho naar Stamford Bridge te halen. De aanvaller was een van de smaakmakers bij Borussia Dortmund en zal nu zijn kunsten vertonen in de Premier League.

5. Romelu Lukaku – Inter Milan naar Manchester City (€130 miljoen)

Romelu Lukaku keert terug naar de Premier League na een succesvolle periode bij Inter Milan. Manchester City heeft €130 miljoen betaald om de Belgische spits naar het Etihad Stadium te halen.

6. Jack Grealish – Aston Villa naar Manchester City (€120 miljoen)

Manchester City heeft opnieuw toegeslagen met de transfer van Jack Grealish. De Engelse middenvelder was een van de smaakmakers bij Aston Villa en zal nu zijn talenten laten zien bij de regerend kampioen van Engeland.

7. Antoine Griezmann – Barcelona naar Paris Saint-Germain (€110 miljoen)

Na een teleurstellende periode bij Barcelona keert Antoine Griezmann terug naar zijn oude club Paris Saint-Germain. De Franse aanvaller werd voor €110 miljoen overgenomen door de club waar hij zijn carrière begon.

8. Paul Pogba – Manchester United naar Juventus (€100 miljoen)

Paul Pogba keert terug naar zijn oude liefde Juventus na een succesvolle periode bij Manchester United. De Italiaanse club heeft €100 miljoen betaald om de Franse middenvelder terug te halen naar Turijn.

9. Lautaro Martinez – Inter Milan naar FC Barcelona (€90 miljoen)

FC Barcelona heeft flink geïnvesteerd om Lautaro Martinez naar Camp Nou te halen. De Argentijnse aanvaller was een van de sterspelers bij Inter Milan en zal nu zijn kunsten vertonen in La Liga.

10. João Félix – Atletico Madrid naar Manchester United (€80 miljoen)

Manchester United heeft de jonge Portugese sensatie João Félix aangetrokken voor €80 miljoen. De aanvaller was een van de meest veelbelovende spelers bij Atletico Madrid en zal nu zijn talenten laten zien in de Premier League.

Deze top 10 duurste transfers op de zomerse transfermarkt van 2023 laat zien hoeveel clubs bereid zijn te betalen voor getalenteerde spelers. Het toont ook de financiële kracht en ambities van clubs zoals Real Madrid, Manchester City en Manchester United. Het zal interessant zijn om te zien hoe deze spelers zich aanpassen aan hun nieuwe omgevingen en of ze hun hoge transfersommen

Marseille tegen Panathinaikos - Voorspellingen en Wedstrijdvoorbeschouwing Previous post Marseille tegen Panathinaikos – Voorspellingen en Wedstrijdvoorbeschouwing
Wolvenbaas haalt uit naar Onana na nederlaag tegen Manchester United Next post Wolvenbaas haalt uit naar Onana na nederlaag tegen Manchester United