NFF verwerpt verklaring van FIFPRO over bonusconflict Super Falcons

NFF verwerpt verklaring van FIFPRO over bonusconflict Super Falcons

Het Nigeriaanse voetbalteam voor vrouwen, de Super Falcons, heeft onlangs te maken gehad met een bonusconflict. De Nigeriaanse Voetbalfederatie (NFF) heeft echter de verklaring van FIFPRO, de internationale vakbond voor voetballers, over dit conflict verworpen.

Het bonusconflict begon nadat de Super Falcons de Africa Women’s Cup of Nations hadden gewonnen in 2016. De speelsters eisten dat ze hun beloofde bonussen zouden ontvangen, maar de NFF kon niet aan deze verplichting voldoen vanwege financiële problemen. Dit leidde tot een langdurig geschil tussen de speelsters en de voetbalfederatie.

FIFPRO heeft zich gemengd in het conflict en heeft een verklaring uitgegeven waarin ze de NFF oproept om de bonussen alsnog uit te betalen. Ze benadrukken dat het belangrijk is om speelsters eerlijk te belonen voor hun prestaties en dat het niet naleven van beloften schadelijk kan zijn voor de reputatie van het Nigeriaanse voetbal.

De NFF heeft echter gereageerd op de verklaring van FIFPRO en heeft deze verworpen. Ze beweren dat FIFPRO niet op de hoogte is van de werkelijke situatie en dat ze geen recht hebben om zich te mengen in interne aangelegenheden van de Nigeriaanse voetbalfederatie. De NFF benadrukt dat ze er alles aan doen om het conflict op te lossen en dat ze de beloningen zullen uitbetalen zodra ze daartoe in staat zijn.

Het bonusconflict tussen de Super Falcons en de NFF werpt een schaduw over het Nigeriaanse vrouwenvoetbal. Het laat zien dat er nog steeds problemen zijn met betrekking tot de behandeling en beloning van vrouwelijke voetballers. Dit is een probleem dat niet alleen in Nigeria speelt, maar wereldwijd.

Het is belangrijk dat voetbalbonden en federaties erkennen dat vrouwelijke voetballers dezelfde rechten en beloningen verdienen als hun mannelijke tegenhangers. Het is niet acceptabel om beloften niet na te komen en speelsters te laten lijden onder financiële problemen van de voetbalfederatie.

Het is te hopen dat de NFF en de Super Falcons tot een oplossing kunnen komen voor dit conflict, zodat de speelsters de erkenning en beloningen krijgen waar ze recht op hebben. Het is ook belangrijk dat er stappen worden ondernomen om ervoor te zorgen dat dergelijke conflicten in de toekomst worden voorkomen en dat vrouwelijke voetballers eerlijk worden behandeld in alle aspecten van het spel.

2023 WK Vrouwen: Betaal Super Falcons hun onbetaalde salaris en bonussen - Ighalo, Osimhen, Anichebe roepen NFF op Previous post 2023 WK Vrouwen: Betaal Super Falcons hun onbetaalde salaris en bonussen – Ighalo, Osimhen, Anichebe roepen NFF op
EPL onderzoekt Chelsea wegens financiële overtredingen tijdens het eigendom van Abramovich Next post EPL onderzoekt Chelsea wegens financiële overtredingen tijdens het eigendom van Abramovich