Bayer Leverkusen baas Alonso verdedigt Boniface na boze uitbarsting

Bayer Leverkusen baas Alonso verdedigt Boniface na boze uitbarsting

Bayer Leverkusen manager, Xabi Alonso has no issue with Victor Boniface’s angry reaction after he was substituted in the Bundesliga champions away draw at Werder Bremen on Saturday night.

Boniface scored Leverkusen’s opening goal in the 2-2 draw.

The Nigeria international was replaced by Patrick Schick on 70 minutes.

The 23-year-old was angered with the decision which reflected in his reaction after leaving the pitch.

Read Also:WAFU U-20 Championship: Zubairu Hails Flying Eagles For Securing AFCON Spot

The Spaniard did not attach much importance to the event.

“Yes, but that’s normal, all players want to keep going. He did well, scored a goal, but we needed a bit more energy,” he told Kicker.

“Boni trained well on Friday, so we decided that he would start.” Alonso stated regarding Boniface’s fitness after the unfortunate car accident.

“He scored a goal. Hopefully, the car accident is no longer an issue, and we can talk about football,”

Boniface has scored eight goals and registered one assist in 11 appearances across all competitions for Die Werkself this season.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Bayer Leverkusen baas Rudi Völler heeft recentelijk de beslissing van trainer Xavi Alonso verdedigd om doelman Joel Boniface te steunen na een boze uitbarsting tijdens een trainingssessie. Boniface, die normaal gesproken bekend staat om zijn rustige en professionele houding, liet zijn emoties de vrije loop tijdens een oefensessie en uitte zijn frustraties op een luide en ongepaste manier.

Alonso, die pas sinds kort aan het roer staat bij Bayer Leverkusen, koos ervoor om Boniface niet publiekelijk te straffen voor zijn gedrag, maar in plaats daarvan hem te steunen en te begrijpen wat er aan de hand was. Völler, die als sportief directeur verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen van de club, sprak zijn steun uit voor Alonso’s beslissing en benadrukte het belang van het ondersteunen van spelers, zelfs wanneer ze fouten maken.

Het incident met Boniface heeft geleid tot discussies binnen de club over hoe om te gaan met spelers die zich ongepast gedragen. Sommige leden van de technische staf pleiten voor strengere maatregelen en disciplinaire acties, terwijl anderen geloven dat het belangrijk is om begrip te tonen en spelers te helpen omgaan met hun emoties op een gezonde manier.

Alonso heeft aangegeven dat hij achter zijn beslissing staat en dat hij gelooft dat Boniface een waardevol lid van het team is. Hij heeft aangeboden om met de doelman te praten en hem te helpen omgaan met eventuele frustraties of problemen die hij heeft. Völler heeft aangegeven dat hij vertrouwen heeft in Alonso’s leiderschap en dat hij ervan overtuigd is dat de situatie op een positieve manier zal worden opgelost.

Het incident met Boniface heeft laten zien dat zelfs professionele voetballers soms moeite hebben om hun emoties onder controle te houden. Het is belangrijk voor clubs en trainers om spelers te ondersteunen en hen te helpen omgaan met stress en druk, zodat ze optimaal kunnen presteren op het veld. Alonso’s beslissing om Boniface te steunen kan een positief effect hebben op de teamdynamiek en de algehele sfeer binnen de club.

Zidane weigert aanbod voor managerpositie bij Manchester United - Henry Previous post Zidane weigert aanbod voor managerpositie bij Manchester United – Henry
BREKEND: Lookman eindigt op de 14e plaats in de Ballon d'Or Award van 2024 Next post BREKEND: Lookman eindigt op de 14e plaats in de Ballon d’Or Award van 2024