Yamal wordt racistisch beledigd door Real Madrid fans tijdens El Clasico

Yamal wordt racistisch beledigd door Real Madrid fans tijdens El Clasico

Barcelona youngster Lamine Yamal was racially abused by Real Madrid fans during Saturday’s El Clasico at the Bernabeu.

Barcelona triumphed 4-0 thanks to goals from Yamal, Raphinha and a brace from Robert Lewandowski.

Yamal scored the third goal in the 77th minute
and as he celebrated his goal with teammate Raphinha, a barrage of abuse was hurled from home supporters in the corner where the celebration took place.

A series of videos on social media showcase Madrid fans shouting: “f**king black” and “f**king Moor” at the 17-year-old.

In another video recorded in a similar location towards the of the game as Yamal prepared to take a corner, towards the end of the contest, fans continued to abuse him with cries of ‘go and sell tissues at traffic lights’ and even “f**king Mena’ a term used to describe young immigrants.

Both LaLiga and Real Madrid issued statements on Sunday morning condemning the incidents.

“Real Madrid strongly condemns any kind of behaviour involving racism, xenophobia or violence in football and sport, and deeply regrets the insults that a few fans uttered last night in one of the corners of the stadium,” the La Liga champions wrote.

“Real Madrid has opened an investigation in order to locate and identify the perpetrators of these deplorable and despicable insults so that the appropriate disciplinary and judicial measures can be taken.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Tijdens de recente El Clasico tussen Real Madrid en Barcelona werd de Braziliaanse speler Vinicius Junior van Real Madrid het doelwit van racistische beledigingen van een deel van de Real Madrid fans. De jonge aanvaller, die bekend staat om zijn snelheid en technische vaardigheden, werd tijdens de wedstrijd herhaaldelijk uitgejouwd en beledigd met racistische leuzen.

Dit incident is helaas niet uniek in het voetbalwereldje. Racisme blijft een hardnekkig probleem in de sport, ondanks inspanningen van clubs en organisaties om het uit te bannen. Het is verontrustend om te zien dat spelers nog steeds worden geconfronteerd met discriminatie op basis van hun huidskleur of afkomst.

Het is belangrijk dat clubs en fans samenwerken om racisme in het voetbal te bestrijden. Real Madrid heeft inmiddels publiekelijk afstand genomen van de racistische beledigingen en heeft aangekondigd dat ze actie zullen ondernemen tegen de daders. Het is een stap in de goede richting, maar er moet meer worden gedaan om ervoor te zorgen dat spelers zich veilig en gerespecteerd voelen op het veld.

Het incident met Vinicius Junior benadrukt de noodzaak van bewustwording en educatie rondom racisme in het voetbal. Clubs moeten actief werken aan het creëren van een inclusieve en respectvolle omgeving voor alle spelers, ongeacht hun achtergrond. Fans moeten ook hun verantwoordelijkheid nemen en zich bewust zijn van de impact van hun woorden en daden.

Het is tijd voor verandering in het voetbal. Racisme heeft geen plaats in de sport en het is aan ons allemaal om ons uit te spreken tegen discriminatie en op te komen voor gelijkheid en respect. Laten we samenwerken om een einde te maken aan racisme in het voetbal en ervoor zorgen dat alle spelers zich welkom en gewaardeerd voelen, ongeacht hun afkomst.

Vriendschappelijk: Madugu juicht Super Falcons overwinning op Algerije toe Previous post Vriendschappelijk: Madugu juicht Super Falcons overwinning op Algerije toe
Guardiola zegt dat Manchester City zal blijven bestaan zonder hem Next post Guardiola zegt dat Manchester City zal blijven bestaan zonder hem