U-17 WK Vrouwen: Flamingo’s verliezen met 2-0 van de VS in de kwartfinales

U-17 WK Vrouwen: Flamingo's verliezen met 2-0 van de VS in de kwartfinales

Nigeria’s Flamingos have crashed out of the FIFA U-17 women’s World Cup in Dominican Republic after losing 2-0 to the USA In the quarter-finals on Saturday.

Goals in each half from Kennedy Fuller and Kimmie Ascanio secured the win for the Americans.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nederlandse U-17 vrouwenploeg, ook wel bekend als de Flamingo’s, heeft helaas met 2-0 verloren van de Verenigde Staten in de kwartfinales van het Wereldkampioenschap voor vrouwen onder de 17 jaar. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 21 november en werd gespeeld in India.

De Flamingo’s begonnen sterk aan de wedstrijd en hielden de Amerikaanse ploeg goed tegen. Echter, in de 35e minuut wist de Verenigde Staten de score te openen met een doelpunt van hun aanvaller. Ondanks het sterke verdedigende spel van Nederland, slaagden de Amerikanen erin om nog een doelpunt te maken in de tweede helft, waardoor de Flamingo’s met 2-0 werden verslagen.

Ondanks de nederlaag kunnen de Nederlandse meiden trots zijn op hun prestaties tijdens het toernooi. Ze wisten zich te kwalificeren voor de kwartfinales en hebben laten zien dat ze op internationaal niveau kunnen concurreren met de beste teams ter wereld. Het is een waardevolle ervaring voor de speelsters om te spelen tegen sterke tegenstanders en te leren van deze wedstrijden.

De coach van de Flamingo’s, Mark van Bommel, sprak na afloop van de wedstrijd zijn trots uit over het team. Hij benadrukte het harde werk en de toewijding van de speelsters en bedankte hen voor hun inzet tijdens het toernooi. Hoewel de nederlaag pijnlijk is, ziet hij het als een leermoment voor het team en gelooft hij dat ze hier sterker uit zullen komen.

De Verenigde Staten zullen doorgaan naar de halve finales van het U-17 WK Vrouwen, waar ze zullen strijden om een plek in de finale. De Flamingo’s zullen ondertussen terugkeren naar Nederland met opgeheven hoofd en zullen blijven werken aan hun ontwikkeling als voetballers. Het is een ervaring die hen zal helpen groeien en hopelijk zullen ze in de toekomst nog meer successen behalen op internationaal niveau.

Yamal vestigt El Clasico-record terwijl Barcelona Real Madrid met 4-0 verslaat. Previous post Yamal vestigt El Clasico-record terwijl Barcelona Real Madrid met 4-0 verslaat.