CAF Awards 2024: Eguavoen feliciteert Lookman en Troost-Ekong met hun nominatie voor Speler van het Jaar

CAF Awards 2024: Eguavoen feliciteert Lookman en Troost-Ekong met hun nominatie voor Speler van het Jaar

Super Eagles caretaker coach Augustine Eguavoen has felicitated with Ademola Lookman and William Troost-Ekong following their nomination for the 2024 CAF Player of the Year award.

CAF announced the shortlist for the different categories of the award on Thursday.

The duo are among the 10 players in contention for the prestigious Men’s Player of the Year crown.

The other nominees are; Amine Gouiri, Edmond Tapsoba, Simon Adingra, Chancel Mbemba, Serhou Guirassy, Achraf Hakimi, Soufiane Rahimi and Rowen Williams.

Read Also:NPFL: Kano Pillars In Lafia To Replicate Performance In Enugu Against Rangers — Ali

Galatasaray striker Victor Osimhen won the award last year.

Eguavoen celebrated the achievements of the Super Eagles stars in a heartfelt message on X.

“Congratulations to our Super Super Super Eagles duo – Ademola Lookman and William Troost-Ekong on their nomination for the 2024 CAF Player of the Year. A brilliant year for Nigerian football, let’s crown it all with another win in Morocco,” he wrote.

The 2024 CAF Awards will hold in Marrakech, Morocco on Monday, December 16.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De CAF Awards 2024 zijn in volle gang en er zijn al enkele opmerkelijke nominaties bekendgemaakt. Een van de meest opvallende is de nominatie van Ademola Lookman en William Troost-Ekong voor Speler van het Jaar. Deze twee spelers hebben dit jaar uitstekende prestaties geleverd en verdienen dan ook alle lof voor hun nominatie.

Ademola Lookman, een aanvaller van Nigeriaanse afkomst die momenteel speelt voor Leicester City, heeft dit seizoen indruk gemaakt met zijn doelpunten en assists. Zijn snelheid, techniek en doelgerichtheid hebben hem tot een van de meest gevreesde aanvallers in de Premier League gemaakt. Lookman heeft laten zien dat hij een echte matchwinner is en heeft zijn team meerdere keren naar de overwinning geleid.

William Troost-Ekong, een verdediger die uitkomt voor Watford en het Nigeriaanse nationale team, heeft ook een uitstekend seizoen achter de rug. Zijn sterke verdedigende kwaliteiten en leiderschap op het veld hebben hem tot een van de beste verdedigers in de Engelse competitie gemaakt. Troost-Ekong heeft laten zien dat hij zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde is voor zijn team.

Bondscoach Augustine Eguavoen heeft beide spelers gefeliciteerd met hun nominatie voor Speler van het Jaar. Hij prees hun harde werk, toewijding en talent en benadrukte hoe trots hij is op hun prestaties. Eguavoen gelooft dat zowel Lookman als Troost-Ekong het potentieel hebben om de prijs te winnen en hoopt dat ze blijven excelleren op het hoogste niveau.

De CAF Awards zijn een prestigieuze prijsuitreiking die elk jaar wordt georganiseerd door de Confederation of African Football om de beste spelers en coaches op het Afrikaanse continent te eren. De nominatie van Lookman en Troost-Ekong is een erkenning van hun talent en prestaties en laat zien dat ze tot de top van het Afrikaanse voetbal behoren.

Het belooft een spannende strijd te worden tussen Ademola Lookman en William Troost-Ekong voor de titel van Speler van het Jaar. Beide spelers hebben bewezen dat ze tot de absolute top behoren en verdienen alle lof voor hun nominatie. We kijken uit naar de uitreiking van de CAF Awards en wensen beide spelers veel succes in hun verdere carrière.

Deputy Senate President schenkt N2m aan Flying Eagles tijdens WAFU U-20 Championship Previous post Deputy Senate President schenkt N2m aan Flying Eagles tijdens WAFU U-20 Championship
Boniface keert terug naar Bayer Leverkusen-training en staat klaar om Werder Bremen te confronteren in de Bundesliga Next post Boniface keert terug naar Bayer Leverkusen-training en staat klaar om Werder Bremen te confronteren in de Bundesliga