Akpom zal speeltijd krijgen bij Ajax – Farioli

Akpom zal speeltijd krijgen bij Ajax - Farioli

Ajax coach Francesco Farioli says Chuba Akpom must exercise patient in order to earn more playing time in the team.

Recall that Akpom is playing third fiddle in the striking role for Ajax, with Weghorst and Brian Brobbey playing ahead of him.

Read Also: El Clasico: Truth Is Barcelona Are Doing Very Well –Ancelotti

However, in a chat with the club’s website, Farioli stated that he will do everything to make them happy.

“We have three great strikers (Akpom, Weghorst, Brian Brobbey) and we have to use their qualities as often as possible,” Farioli said.

“You journalists always try to drive a wedge between us. After the transfer window closed, I made it clear to them how I see their role. My vision has not changed. I told them that I will do my best to give them as much playing time as possible.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De jonge aanvaller Chuba Akpom zal naar verwachting meer speeltijd krijgen bij Ajax in de komende wedstrijden. De 26-jarige Engelsman werd afgelopen zomer aangetrokken door de Amsterdamse club en heeft tot nu toe voornamelijk als invaller gespeeld.

Akpom, die overkwam van het Griekse PAOK Saloniki, heeft laten zien dat hij een waardevolle toevoeging is aan het team van trainer Erik ten Hag. Zijn snelheid, technische vaardigheden en doelgerichtheid maken hem een geduchte aanvaller voor elke verdediging.

Met de blessure van sterspeler Sebastien Haller lijkt Akpom nu de kans te krijgen om zich te bewijzen in de basisopstelling van Ajax. De Engelsman heeft al laten zien dat hij het niveau aankan en heeft belangrijke doelpunten gescoord in de wedstrijden waarin hij mocht invallen.

Naast Akpom zal ook de Italiaanse middenvelder Nicolò Farioli naar verwachting meer speeltijd krijgen bij Ajax. De 20-jarige Farioli werd afgelopen zomer aangetrokken en heeft laten zien dat hij een groot talent is op het middenveld.

Met de drukke wedstrijdschema’s in zowel de Eredivisie als de Champions League zal trainer Ten Hag naar verwachting meer gaan rouleren in zijn opstelling. Dit biedt kansen voor spelers als Akpom en Farioli om zich te laten zien en hun waarde te bewijzen voor het team.

Al met al lijkt het erop dat Akpom en Farioli de komende weken meer speeltijd zullen krijgen bij Ajax. Het is aan hen om te laten zien wat ze waard zijn en zich te bewijzen als belangrijke spelers voor de Amsterdamse club.

Leer meer over voetbalquoteringen Previous post Leer meer over voetbalquoteringen
Adebayor: 'Kanu is mijn grote broer, beste vriend' - Een kijkje in hun hechte band Next post Adebayor: ‘Kanu is mijn grote broer, beste vriend’ – Een kijkje in hun hechte band