Adebayor: ‘Kanu is mijn grote broer, beste vriend’ – Een kijkje in hun hechte band

Adebayor: 'Kanu is mijn grote broer, beste vriend' - Een kijkje in hun hechte band

Former Arsenal star Emmanuel Adebayor has described former Nigerian international Nwankwo Kanu as his big brother and best friend.

Adebayor, who dons the No. 25 jersey at Arsenal, told BBC that the Atalanta Olympic gold medalist played a big role in his decision to join the Gunners.

Read Also: It’s Big Dream Wearing Super Eagles Badge –Lookman

“My idol was Nwankwo Kanu, so signing for Arsenal, wearing his number 25 jersey, and using the same locker as him was, for me, a huge accomplishment,” said Adebayor.

“Today, he is my big brother and best friend; he advises me if I’m doing right or wrong.”

“In 2008, I was unplayable. To be recognised as Africa’s best player was huge – it’s something I’ll never forget.” he added.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Emmanuel Adebayor en Nwankwo Kanu zijn twee voetballers die bekend staan om hun talent en succes op het veld. Maar wat veel mensen niet weten, is dat ze ook een hechte band hebben buiten het voetbalveld. Adebayor heeft meermaals verklaard dat Kanu niet alleen zijn grote broer is, maar ook zijn beste vriend.

De relatie tussen Adebayor en Kanu gaat verder dan alleen collega’s in het voetbalwereld. Ze delen een sterke band die is gebaseerd op wederzijds respect, vertrouwen en steun. Adebayor heeft vaak benadrukt hoe belangrijk Kanu voor hem is geweest in zijn carrière en persoonlijke leven.

Kanu, die bekend staat om zijn vriendelijke en bescheiden karakter, heeft Adebayor geholpen bij het navigeren door de ups en downs van het professionele voetbal. Hij heeft hem advies gegeven, aangemoedigd en geholpen om zijn volledige potentieel te bereiken. Adebayor heeft herhaaldelijk benadrukt hoeveel hij heeft geleerd van Kanu en hoe dankbaar hij is voor zijn steun.

De twee voetballers hebben samen gespeeld bij clubs als Arsenal en Portsmouth en hebben ook samengewerkt in het nationale team van Togo. Ze hebben samen successen gevierd en tegenslagen overwonnen, wat hun band alleen maar sterker heeft gemaakt.

Adebayor en Kanu worden vaak gezien als rolmodellen binnen de voetbalwereld vanwege hun professionele houding, toewijding en respect voor elkaar. Ze laten zien hoe belangrijk het is om een goede relatie te hebben met je collega’s en hoe dit kan bijdragen aan succes op en naast het veld.

Al met al is de band tussen Adebayor en Kanu een inspirerend voorbeeld van vriendschap en steun binnen de voetbalwereld. Ze laten zien dat echte vriendschap en respect voor elkaar kunnen leiden tot geweldige prestaties en een blijvende band die verder gaat dan het voetbalveld.

Akpom zal speeltijd krijgen bij Ajax - Farioli Previous post Akpom zal speeltijd krijgen bij Ajax – Farioli
NPFL: Kano Pillars in Lafia om prestaties te repliceren in Enugu tegen Rangers - Ali Next post NPFL: Kano Pillars in Lafia om prestaties te repliceren in Enugu tegen Rangers – Ali