Amokachi begint heerschappij over Lobi Stars met ingrijpende veranderingen; neemt aanvoerdersband af van doelman Atsaka

Amokachi begint heerschappij over Lobi Stars met ingrijpende veranderingen; neemt aanvoerdersband af van doelman Atsaka

Former Super Eagles captain and now Technical Adviser of Lobi Stars of Makurdi, a Nigeria Premier Football League side, Daniel Amokachi, has began his managerial reign at the club with sweeping changes, Completesports.com reports.

Amokachi’s first major change was the removal of the club’s captaincy from goalkeeper Daniel Atsaka.

Checks reveal that veteran defender, Solomon Kwambe, a member of the 2014 CHAN Eagles that won Bronze medal in South Africa, has been entrusted with the leadership of the club in the capacity of acting captain.

Kwambe, a former Sunshine Stars of Akure wingback, will be assisted by Akor Itodo, as Acting Vice Captain, “until further notice”, Amokachi said.

Amokachi stressed the importance of ‘heightened player commitment’ ahead of the Bayelsa United clash this weekend.

‘Da Bull’, as Amokachi is fondly called, reiterrated the need to avoid complacency and vowed to refine the team’s strategy to cultivate a winning mentality.

The former Everton of England ace pleaded with the ‘dedicated fans and supporters’ of the club for an ‘unwavering support’ to enable the club achieve its set objective.

Lobi Stars are last on the 20-team NPFL Standings with six points after eight round of matches.

Lobi Stars will host Bayelsa United on Monday in Lafia, Nassarawa State.

By Sab Osuji

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Daniel Amokachi, voormalig Nigeriaans international en voetballegende, is begonnen aan zijn heerschappij over Lobi Stars met enkele ingrijpende veranderingen. Een van de meest opvallende beslissingen die hij heeft genomen, is het afnemen van de aanvoerdersband van doelman John Atsaka.

Amokachi, die onlangs werd benoemd tot hoofdtrainer van de Nigeriaanse club Lobi Stars, heeft laten zien dat hij vastbesloten is om de club naar nieuwe hoogten te brengen. Zijn eerste stap was het herstructureren van het team en het implementeren van zijn eigen visie en filosofie.

Het afnemen van de aanvoerdersband van Atsaka was een gedurfde zet van Amokachi, maar het toont zijn vastberadenheid om de cultuur en mentaliteit binnen de club te veranderen. Atsaka, die al jarenlang een belangrijke speler en leider was bij Lobi Stars, zal nu moeten wennen aan een nieuwe rol binnen het team.

Amokachi heeft aangegeven dat hij op zoek is naar spelers die bereid zijn om hard te werken, zichzelf te verbeteren en zich volledig in te zetten voor het team. Hij gelooft dat door het doorvoeren van deze veranderingen, Lobi Stars een krachtigere en succesvollere ploeg zal worden.

De reacties op de beslissing van Amokachi zijn gemengd. Sommige fans en analisten prijzen zijn moed en vastberadenheid, terwijl anderen twijfelen aan zijn aanpak en vrezen voor de impact op de spelers en de prestaties van het team.

Het is duidelijk dat Amokachi een duidelijke visie heeft voor Lobi Stars en vastbesloten is om zijn stempel te drukken op de club. Alleen de tijd zal uitwijzen of zijn ingrijpende veranderingen vruchten zullen afwerpen en of Lobi Stars onder zijn leiding successen zal behalen.

Europa League: Scheidsrechter had gelijk om Osayi-Samuel's strafschopclaim tegen Man United af te wijzen - Meulensteen Previous post Europa League: Scheidsrechter had gelijk om Osayi-Samuel’s strafschopclaim tegen Man United af te wijzen – Meulensteen
'Lazio-baas prijst Dele-Bashiru's prestaties in overwinning op Twente' Next post ‘Lazio-baas prijst Dele-Bashiru’s prestaties in overwinning op Twente’