Genomineerden voor de CAF Awards 2024: Lookman en Troost-Ekong genomineerd voor Speler van het Jaar bij de mannen

Genomineerden voor de CAF Awards 2024: Lookman en Troost-Ekong genomineerd voor Speler van het Jaar bij de mannen

Ademola Lookman and William Troost-Ekong have been nominated for the 2024 CAF Men’s Player of the Year.

Eight other players are also in the running for the prestigious award.

It’s the first time the duo have been nominated for the individual accolade.

Lookman enjoyed a stellar year at club international level.

The 27-year-old scored three goals in seven appearances for NigerIa at the 2023 Africa Cup of Nations in Cote d’Ivoire.

Read Also:Win Against Bayern Revenge For Barcelona Fans —Raphinha

The talented winger was also the hero of Atalanta’s UEFA Europa League success.

He scored a historic hat-trick in the 3-0 final victory over Bundesliga champions Bayer Leverkusen.

Centre-back Troost-Ekong was named Player of the Tournament at the AFCON 2023 finals.

The 2024 CAF Awards will hold in Marrakech Morocco on December 16.


By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Confederation of African Football (CAF) heeft onlangs de genomineerden voor de CAF Awards 2024 bekendgemaakt, en onder de kanshebbers voor de prestigieuze titel van Speler van het Jaar bij de mannen bevinden zich Ademola Lookman en William Troost-Ekong.

Ademola Lookman, een Nigeriaanse aanvaller die momenteel uitkomt voor RB Leipzig in de Bundesliga, heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug. Met zijn snelheid, technische vaardigheden en doelgerichtheid heeft hij zich onderscheiden als een van de beste spelers op het Afrikaanse continent. Zijn prestaties hebben niet alleen indruk gemaakt in Duitsland, maar ook in Europa, waar hij regelmatig wordt genoemd als een van de opkomende talenten.

William Troost-Ekong, een Nigeriaanse verdediger die speelt voor Watford in de Engelse Premier League, heeft ook een uitstekend seizoen achter de rug. Met zijn sterke verdedigende kwaliteiten en leiderschap op het veld heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het succes van zijn club. Troost-Ekong wordt geprezen om zijn onverschrokkenheid en vastberadenheid, en wordt beschouwd als een van de beste verdedigers op het Afrikaanse continent.

De strijd om de titel van Speler van het Jaar bij de mannen belooft dit jaar bijzonder spannend te worden, met zulke getalenteerde en ervaren spelers als Lookman en Troost-Ekong in de race. Beide spelers hebben laten zien dat ze op topniveau kunnen presteren en hebben de potentie om de prijs mee naar huis te nemen.

Naast de Speler van het Jaar bij de mannen worden er ook prijzen uitgereikt in andere categorieën, waaronder Beste Jonge Speler, Beste Coach en Team van het Jaar. De CAF Awards zijn een belangrijk evenement voor het Afrikaanse voetbal en bieden een platform om de prestaties en talenten van spelers en coaches op het continent te eren en te erkennen.

De winnaars van de CAF Awards 2024 zullen worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie die later dit jaar zal plaatsvinden. Fans en voetballiefhebbers over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar deze gelegenheid en zijn benieuwd naar wie er met de prestigieuze prijzen naar huis zal gaan. Het belooft een spannende en inspirerende avond te worden, waarbij de beste en meest getalenteerde spelers en coaches van Afrika in het zonnetje worden gezet.

Overwinning tegen Bayern als wraak voor Barcelona fans — Raphinha Previous post Overwinning tegen Bayern als wraak voor Barcelona fans — Raphinha
Verenigde Naties nemen Rangers op in lidmaatschap van 'Voetbal voor de Doelen' Next post Verenigde Naties nemen Rangers op in lidmaatschap van ‘Voetbal voor de Doelen’