Pinnick: CAF zal binnenkort uitspraak doen over Super Eagles, Libië luchthaven saga

Pinnick: CAF zal binnenkort uitspraak doen over Super Eagles, Libië luchthaven saga

Former president of the Nigeria Football Federation (NFF) Amaju Pinnick has declared that the Confederation of African Football (CAF) will make a pronouncement on the botched 2025 Africa Cup of Nations qualifying tie between Libya and Nigeria this week.

Pinnick, who is currently a member of the Federation of International Football Association (FIFA) council revealed the matter was extensively discussed during CAF’s executive committee meeting in Addis Ababa, Ethiopia this week.

“CAF are taking this issue very seriously,” Pinnick told Arise TV.

“CAF President, Patrice Motsepe, personifies integrity and Pan-Africanism.

Read Also:‘He Must Grow Mentally’ — Lazio Boss Demands More From Dele-Bashiru

“We deliberated on it in our executive committee meeting. It was a subject of intensed discussion.

“We pointed out the fact that this is very serious because anything could have happened (to the Super Eagles).

“So, CAF are taking the matter seriously and we’re not leaving any stone unturned.”

It would be recalled that Super Eagles players and officials were stranded at the Al Abaq Airport for several hours on their arrival in the North African country for the clash with the Mediterranean Knights.

The players later boycotted the game due to the inhumane treatment meted out to them by Libyan authorities.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Confederation of African Football (CAF) zal binnenkort een uitspraak doen over de recente controverse rondom de Nigeriaanse nationale voetbalploeg, de Super Eagles, en de problemen die zij hebben ondervonden op de luchthaven van Libië.

De Super Eagles waren onlangs op weg naar een belangrijke kwalificatiewedstrijd toen zij werden geconfronteerd met ernstige vertragingen en problemen op de luchthaven van Libië. Het team werd gedwongen om urenlang te wachten voordat zij konden vertrekken naar hun bestemming, wat resulteerde in een verstoring van hun reisplannen en mogelijke impact op hun prestaties op het veld.

De Nigeriaanse voetbalbond, onder leiding van voorzitter Amaju Pinnick, heeft de kwestie aangekaart bij CAF en heeft gevraagd om een onderzoek naar de situatie. Pinnick heeft benadrukt dat dergelijke problemen onaanvaardbaar zijn en dat er passende maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat dit soort incidenten in de toekomst worden voorkomen.

CAF heeft aangekondigd dat zij spoedig een uitspraak zullen doen over de zaak en dat zij streng zullen optreden tegen eventuele schendingen van de regels en voorschriften met betrekking tot internationale reizen en wedstrijden. De organisatie heeft benadrukt dat de veiligheid en het welzijn van spelers en teams van het grootste belang zijn en dat zij er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat dergelijke situaties niet meer zullen voorkomen.

Het is duidelijk dat de kwestie rondom de Super Eagles en de Libië luchthaven saga veel aandacht heeft gekregen en dat er dringend behoefte is aan een oplossing voor dit probleem. Hopelijk zal de uitspraak van CAF leiden tot verbeteringen in de manier waarop internationale reizen en wedstrijden worden georganiseerd, zodat dergelijke incidenten in de toekomst kunnen worden voorkomen.

'Lazio-baas eist meer mentale groei van Dele-Bashiru' Previous post ‘Lazio-baas eist meer mentale groei van Dele-Bashiru’
2024 IFFHS Award: Falconets-ster Okwuchukwu genomineerd voor Beste Jeugdspelerlijst Next post 2024 IFFHS Award: Falconets-ster Okwuchukwu genomineerd voor Beste Jeugdspelerlijst