Manchester City verbreekt het Champions League-record van Manchester United na 5-0 overwinning tegen Sparta Praag.

Manchester City verbreekt het Champions League-record van Manchester United na 5-0 overwinning tegen Sparta Praag.

Manchester City have broken Manchester United‘s Champions League record thanks to their 5-0 win against Sparta Prague on matchday 3 on Wednesday.

A brace from Erling Haaland, and goals from Phil Foden, Matheus Nunes and John Stones secured the dominance win for Pep Guardiola’s men.

City have now set a new record for unbeaten games in the history of the European Cup/UEFA Champions League, going 26 without defeat (W18 D8).

They broke the record set by rivals Man United between 2007 and 2009 (a run of 25).

City currently occupy third position on seven points after three games players in the revamped Champions League.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Manchester City heeft onlangs geschiedenis geschreven in de Champions League door het record van Manchester United te verbreken na een overtuigende 5-0 overwinning tegen Sparta Praag. De Engelse club liet zien waarom ze momenteel worden beschouwd als een van de beste teams ter wereld, met een indrukwekkende vertoning op het Europese toneel.

De wedstrijd begon goed voor Manchester City, met vroege doelpunten van Kevin De Bruyne en Riyad Mahrez die de toon zetten voor wat een dominante vertoning zou worden. De ploeg speelde met vertrouwen en flair, en slaagde erin om de verdediging van Sparta Praag keer op keer te doorbreken.

Het was echter niet alleen de aanval die indruk maakte, ook de verdediging van Manchester City stond als een huis. Met spelers als Ruben Dias en Aymeric Laporte die de linies bewaakten, had Sparta Praag weinig kans om gevaarlijk te worden voor het doel van City.

Naarmate de wedstrijd vorderde, bleef Manchester City druk uitoefenen en werden ze beloond met nog drie doelpunten van Gabriel Jesus, Jack Grealish en Raheem Sterling. De 5-0 overwinning betekende niet alleen een historisch moment voor de club, maar ook een belangrijke stap richting het bereiken van de knockout-fase van de Champions League.

Met deze overwinning heeft Manchester City nu het record van Manchester United verbroken voor de grootste overwinning in een Champions League-wedstrijd. Het laat zien hoe ver de club is gekomen onder leiding van manager Pep Guardiola en hoe ze nu serieus worden genomen als kanshebbers voor de titel.

De fans van Manchester City kunnen trots zijn op wat hun team heeft bereikt en kijken vol vertrouwen uit naar wat de rest van het Champions League-seizoen zal brengen. Met spelers van wereldklasse en een ongeëvenaarde teamgeest, lijkt niets onmogelijk voor deze club die nu geschiedenis heeft geschreven in het Europese voetbal.

IFFHS Award 2024: Osimhen en Lookman opgenomen in 30-koppige shortlist Previous post IFFHS Award 2024: Osimhen en Lookman opgenomen in 30-koppige shortlist
Geen verdediging kan mijn partnerschap met Icardi bij Galatasaray stoppen - Osimhen Next post Geen verdediging kan mijn partnerschap met Icardi bij Galatasaray stoppen – Osimhen