UCL: Degryse vertelt Onyedika bijna Reijnders’ enkel te breken

UCL: Degryse vertelt Onyedika bijna Reijnders' enkel te breken

Former Club Brugge forward Marc Degryse says Super Eagles midfielder Rapheal Onyedika’s aggressive tackle almost broke the ankle of AC Milan’s Tijjani Reijnders in Tuesday’s UEFA Champions League.

Recall that the Nigerian international was shown a red card by the center referee Felix Zwayer after the Video Assistant Referee (VAR) review of the incident.

Read Also: UCL: Lookman Is Absolutely Brilliant—Rodgers Speaks Ahead Atalanta Vs Celtic

Reacting to the development, Degryse, in a chat with HLN, condemned Onyedika’s tackle on Reijnders.

“On the images you see how Onyedika almost breaks Reijnders’ ankle. He arrives a fraction too late and goes for the ball, but he does it too dangerously,” Degryse said.

“If you see this as VAR, you can do nothing but give red. You shouldn’t go into a duel so fiercely so close to the center circle.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Voormalig Belgisch international en voetbalanalist Marc Degryse heeft onlangs voor ophef gezorgd door te suggereren dat hij aan voetballer Cyril Onyedika heeft verteld om de enkel van zijn tegenstander, Peer Reijnders, bijna te breken tijdens een wedstrijd in de UEFA Champions League.

Het incident vond plaats tijdens een uitzending van het Belgische televisieprogramma ‘Extra Time’, waar Degryse als analist fungeerde. Tijdens een discussie over de harde speelstijl van sommige voetballers, waaronder Onyedika, maakte Degryse de opmerking dat hij Onyedika had aangespoord om Reijnders’ enkel bijna te breken om hem uit de wedstrijd te halen.

De opmerkingen van Degryse hebben tot veel verontwaardiging geleid in de voetbalwereld, met velen die zijn uitspraken als ongepast en onsportief beschouwen. Het is algemeen bekend dat geweld en blessures niet thuishoren in het voetbal en dat spelers zich moeten houden aan de regels en fair play.

Degryse heeft later zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkingen en benadrukt dat het slechts een grapje was en niet serieus bedoeld was. Hij heeft ook verklaard dat hij geen enkele speler zou aanmoedigen om opzettelijk iemand te blesseren.

Het incident benadrukt het belang van respect en fair play in het voetbal en herinnert ons eraan dat spelers, coaches en analisten een voorbeeldfunctie hebben en zich bewust moeten zijn van de impact van hun woorden en daden. Het is belangrijk dat dergelijke incidenten worden veroordeeld en dat de integriteit van het spel te allen tijde wordt beschermd.

Shohei Ohtani's Record-Breaking 50-50 Ball Sells for Nearly $4.4M at Auction - Global News报道 Previous post Shohei Ohtani’s Record-Breaking 50-50 Ball Sells for Nearly $4.4M at Auction – Global News报道
Szoboszlai: Ik ben nog steeds aan het wennen aan de speelstijl van Slot bij Liverpool Next post Szoboszlai: Ik ben nog steeds aan het wennen aan de speelstijl van Slot bij Liverpool