2025 AFCON-kwalificatie: Libië ging te ver met hun streken tegen de Eagles – Odewingie

2025 AFCON-kwalificatie: Libië ging te ver met hun streken tegen de Eagles - Odewingie

Former Nigerian international Osaze Odewingie has criticized Libyan’s over-acted antics against the Super Eagles, where the players were held hostage at the Al Abraq airport for 16 hours.

It will be noted that the Nigerian squad was left without food, WiFi, and a place to sleep at the airport.

In an interview with Brila FM, Odewingie stated that the Libyan authorities would have tendered an apology in order to calm the tense situation.

“It’s a shame to see things like this happen. It’s scary because diverting a plane to another airport is a whole different level. I don’t know who was behind this, but it clearly went too far.

 

Read Also: Former Super Eagles Striker Set To Join Rivers United

“If they had complaints about how they were treated, they could have filed an official complaint. I’m sure Nigeria as a country, can get things right, we can offer them apologies or explain things.

“You don’t without any explanation jump into extremes, that was extreme. The main people in football are always footballers and I’m sure this whole situation became toxic that even Libyan players are not happy. Some people might not even want to play football after this for their country.

“It’s very disappointing because if football people were in charge of such things will never happen. But, this a case of non-football people, without passion or love for the game, come in and upset things,” the 44-year-old revealed.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de recente kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations (AFCON) 2025 tussen Libië en Nigeria, is er controverse ontstaan over het gedrag van het Libische team tegenover de Eagles. Voormalig Nigeriaans international Peter Odemwingie heeft zijn zorgen geuit over de onsportieve praktijken van de Libische spelers tijdens de wedstrijd.

Volgens Odemwingie gingen de Libische spelers te ver met hun streken tegen de Eagles, waardoor de wedstrijd een grimmige sfeer kreeg. Hij beweerde dat de Libische spelers constant provocaties en onsportief gedrag vertoonden, wat resulteerde in een verhitte confrontatie op het veld.

De Nigeriaanse voetbalbond heeft ook gereageerd op de kwestie en heeft aangekondigd dat ze een officiële klacht zullen indienen bij de Confederation of African Football (CAF) over het gedrag van het Libische team. Ze eisen dat er maatregelen worden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

De AFCON-kwalificatie is een belangrijk toernooi voor Afrikaanse landen en het is essentieel dat de wedstrijden op een eerlijke en sportieve manier worden gespeeld. Het gedrag van de Libische spelers tegenover de Eagles heeft de integriteit van het toernooi in twijfel getrokken en benadrukt het belang van respect en fair play in het voetbal.

Het is nu aan de CAF om deze kwestie te onderzoeken en passende maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat dergelijk onsportief gedrag niet wordt getolereerd in het Afrikaanse voetbal. Het is belangrijk dat spelers en teams zich bewust zijn van de impact van hun acties op het spel en dat ze zich houden aan de regels en waarden van fair play.

Hoe belangrijk zijn voetbaltactieken eigenlijk? Previous post Hoe belangrijk zijn voetbaltactieken eigenlijk?
Vroege favorieten voor de Gold Cup Handicap Chase op de Cheltenham November Meeting Next post Vroege favorieten voor de Gold Cup Handicap Chase op de Cheltenham November Meeting