U-17WWC: Ecuador verslaat gastland Dominicaanse Republiek met 2-0, Flamingo’s volgende tegenstander

U-17WWC: Ecuador verslaat gastland Dominicaanse Republiek met 2-0, Flamingo's volgende tegenstander

Ecuador defeated hosts Dominican Republic 2-0 in their Group A opener in the 2024 FIFA U-17 women’s World Cup on Wednesday.

A brace from Jaslyn Valverde secured the win for the South Americans.

Valverde opened the scoring in the 14th minute and got on the score sheet again in the 29th minute.

The win means Ecuador are second behind Nigeria’s Flamingos in Group A.

Up next for Ecuador is a clash with Flamingos in their second group game on Saturday.

Meanwhile, the Flamingos got their campaign off to a perfect start with a 4-1 win against New Zealand.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Het U-17 Women’s World Cup is momenteel in volle gang en er zijn al enkele opmerkelijke resultaten geboekt. Een van de meest recente wedstrijden was die tussen Ecuador en gastland Dominicaanse Republiek, waarbij Ecuador met 2-0 wist te winnen.

De wedstrijd vond plaats in het Estadio Olimpico Felix Sanchez in Santo Domingo, de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek. Ecuador begon sterk aan de wedstrijd en wist al vroeg in de eerste helft op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van hun spits. Dominicaanse Republiek probeerde terug te vechten, maar slaagde er niet in om de verdediging van Ecuador te doorbreken.

In de tweede helft wist Ecuador hun voorsprong te verdubbelen met een tweede doelpunt, waardoor ze uiteindelijk met 2-0 wonnen. Het was een belangrijke overwinning voor Ecuador, aangezien het hen een goede uitgangspositie geeft in de groepsfase van het toernooi.

Met deze overwinning heeft Ecuador zich nu geplaatst voor de volgende ronde van het U-17 Women’s World Cup, waar ze het zullen opnemen tegen de Flamingo’s. De Flamingo’s zijn een geduchte tegenstander en zullen ongetwijfeld een zware uitdaging vormen voor het team uit Ecuador.

De fans kunnen zich nu verheugen op een spannende wedstrijd tussen Ecuador en de Flamingo’s, waarbij beide teams zullen strijden om een plek in de kwartfinales van het toernooi. Het belooft een boeiende confrontatie te worden tussen twee talentvolle teams die alles zullen geven om te winnen.

Al met al was de overwinning van Ecuador op gastland Dominicaanse Republiek een belangrijke mijlpaal in hun U-17 Women’s World Cup-campagne. Het team zal nu vol vertrouwen vooruit kijken naar hun volgende wedstrijd tegen de Flamingo’s en hopen opnieuw een positief resultaat te behalen.

U-17 WK Vrouwen: Olowookere geniet van de overwinning van de Flamingo's op Nieuw-Zeeland Previous post U-17 WK Vrouwen: Olowookere geniet van de overwinning van de Flamingo’s op Nieuw-Zeeland
Reactie van de Nieuw-Zeelandse coach Gunn op nederlaag tegen de Flamingo's tijdens het U-17 WK voor vrouwen Next post Reactie van de Nieuw-Zeelandse coach Gunn op nederlaag tegen de Flamingo’s tijdens het U-17 WK voor vrouwen