U-17 WK Vrouwen: Olowookere geniet van de overwinning van de Flamingo’s op Nieuw-Zeeland

U-17 WK Vrouwen: Olowookere geniet van de overwinning van de Flamingo's op Nieuw-Zeeland

Flamingos head coach Bankole Olowookere has reflected on his side’s victory over New Zealand.

The West Africans started their campaign at the 2024 FIFA U-17 Women’s World Cup with a comfortable 4-1 victory over the Young Football Ferns.

Shakirat Moshood got Nigeria in front after two minutes, while Taiwo Adegoke doubled the lead 11 minutes later.

Fareedat Abdulwahab’s brilliant lob caught the goalkeeper off guard in the 28th minute to make it 3-0 in the first half.

Read Also:U-17 WWC: Afolabi Named POTM In Flamingos’ Win Over New Zealand

Taiwo Afolabi netted the fourth goal 10 minutes into the second half.

However, New Zealand pulled a goal back through Hannah Saxon on the hour mark.

“It’s a good first game for us. We are taking them as they come, so a good game for us, scoring four goals and only conceding one, so not bad for our first game,” Olowookere was quoted by FIFA.com.

The Flamingos will take on Ecuador in their next game on Saturday.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nigeriaanse U-17 vrouwen voetbalploeg, ook wel bekend als de Flamingo’s, behaalde onlangs een indrukwekkende overwinning op Nieuw-Zeeland tijdens het U-17 WK voor vrouwen. De Nigeriaanse aanvoerder, Olowookere, genoot van de overwinning en sprak vol lof over het team en hun prestaties.

De Flamingo’s lieten een sterke en vastberaden prestatie zien tijdens de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Olowookere, die een cruciale rol speelde in het succes van het team, was blij met de manier waarop haar team speelde en de overwinning behaalde. Ze prees de inzet en vastberadenheid van haar medespeelsters en benadrukte het belang van teamwork en samenwerking.

De overwinning op Nieuw-Zeeland was een belangrijke mijlpaal voor de Nigeriaanse U-17 vrouwenploeg, die nu doorgaat naar de volgende fase van het toernooi met hernieuwd vertrouwen en vastberadenheid. Olowookere gelooft dat het team nog meer successen kan behalen en is vastbesloten om samen met haar teamgenoten te blijven strijden en te blijven groeien als spelers.

De prestaties van de Flamingo’s op het U-17 WK voor vrouwen hebben niet alleen de aandacht getrokken van voetbalfans over de hele wereld, maar hebben ook laten zien dat Nigeria een kracht is om rekening mee te houden in het vrouwenvoetbal. De overwinning op Nieuw-Zeeland was een bevestiging van het talent en de vastberadenheid van de Nigeriaanse U-17 vrouwenploeg en heeft hun positie als serieuze concurrent in het toernooi versterkt.

Olowookere en haar teamgenoten zullen blijven strijden en vechten voor elke overwinning op weg naar het bereiken van hun doelen op het U-17 WK voor vrouwen. Met hun vastberadenheid, talent en teamwork zijn de Flamingo’s vastbesloten om geschiedenis te schrijven en Nigeria trots te maken op het internationale podium van het vrouwenvoetbal.

U-17 WK voor vrouwen: Afolabi benoemd tot Speler van de Wedstrijd in overwinning van Flamingo's op Nieuw-Zeeland Previous post U-17 WK voor vrouwen: Afolabi benoemd tot Speler van de Wedstrijd in overwinning van Flamingo’s op Nieuw-Zeeland
U-17WWC: Ecuador verslaat gastland Dominicaanse Republiek met 2-0, Flamingo's volgende tegenstander Next post U-17WWC: Ecuador verslaat gastland Dominicaanse Republiek met 2-0, Flamingo’s volgende tegenstander