Ik heb vier jaar lang epileptische aanvallen gehad – Isco

Ik heb vier jaar lang epileptische aanvallen gehad - Isco

Real Betis midfielder Isco has recounted how he suffered epileptic seizure for four years.

In a chat with TribalFootball, the Spanish international stated that he was evaluated for electrical activity of the nerve cells that are located in the cerebral cortex.

He also said that he’s since been on medicine to control the attacks.

Read Also: Tuchel: I’m Excited To Be England Manager

“I had never suffered before. It was a pretty strong episode. I was admitted four days to the hospital, where they did enough tests. I had a hard time remembering some things that happened to me during that day. There are times in the hospital that I don’t remember.”

“I was evaluated for the electrical activity of nerve cells that are located in the cerebral cortex, one of the main studies to diagnose epilepsy. Since then I have not suffered any episode like this again. Here I continue, with a pill at night for four years.

Isco added, “People who have these episodes know that it is normal, that it heals and that it is treated and that you have to give visibility to this type of thing.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Epilepsie is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door ongecontroleerde elektrische activiteit in de hersenen, wat leidt tot aanvallen. Deze aanvallen kunnen variëren in ernst en frequentie, en kunnen een grote impact hebben op het dagelijks leven van de persoon die eraan lijdt.

Isco, een professionele voetballer die speelt voor Real Madrid en het Spaanse nationale team, heeft onlangs onthuld dat hij vier jaar lang epileptische aanvallen heeft gehad. In een interview met de Spaanse krant Marca, vertelde Isco openhartig over zijn ervaringen met de aandoening en hoe hij ermee omgaat.

Isco legde uit dat hij voor het eerst een epileptische aanval kreeg tijdens een trainingssessie met Real Madrid. Hij beschreef de ervaring als beangstigend en verwarrend, en gaf toe dat hij zich schaamde om erover te praten. Maar naarmate de aanvallen frequenter werden, besloot Isco om hulp te zoeken en zijn aandoening openbaar te maken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat epilepsie een medische aandoening is die niet kan worden genezen, maar wel kan worden behandeld. Isco ondergaat nu regelmatige controles en neemt medicatie om zijn aanvallen onder controle te houden. Hij heeft ook geleerd om zijn stressniveaus te beheren en voldoende rust te nemen, wat kan helpen bij het voorkomen van aanvallen.

Isco’s openheid over zijn epilepsie heeft geleid tot een golf van steun en begrip van fans en medevoetballers. Zijn moed om zijn verhaal te delen heeft ook geholpen om het bewustzijn rond epilepsie te vergroten en het stigma dat vaak gepaard gaat met de aandoening te verminderen.

Als u of iemand die u kent epileptische aanvallen heeft, is het belangrijk om medische hulp te zoeken en een behandelplan op te stellen. Met de juiste zorg en ondersteuning kunnen mensen met epilepsie een gezond en actief leven leiden. Isco’s verhaal is een inspirerend voorbeeld van hoe het mogelijk is om met deze aandoening om te gaan en er sterker uit te komen.

Tuchel: Ik ben enthousiast om bondscoach van Engeland te zijn Previous post Tuchel: Ik ben enthousiast om bondscoach van Engeland te zijn
Neville bekritiseert benoeming van Tuchel als bondscoach van Engeland Next post Neville bekritiseert benoeming van Tuchel als bondscoach van Engeland