Marokko zal het CAF Women’s Champions League 2024 organiseren.

Marokko zal het CAF Women's Champions League 2024 organiseren.

Morocco will host the 2024 edition of the CAF Women’s Champions League finals, reports Completesports.com.

The Confederation of African Football (CAF) announced the North African country host of the continent’s premium women’s club football competition on Wednesday.

The competition will run from November 9 to November 23.

It would be recalled that Morocco also hosted the 2022 edition of the competition.

Read Also:NPFL: Enyimba Coach Olanrewaju Mindful Of Tornadoes’ Away Form

Mamelodi Sundowns of South Africa went home with the ultimate prize at that edition.

Nigerian champions Edo Queens are among the eight teams that will compete for the title in Morocco.

Winners will get $400 000 in prize money with runners-up walking away with USD 250 000.

CAF Women’s Champions League Qualified Clubs:

Holders: Mamelodi Sundowns (South Africa)

Host : ASFAR (Morocco)

WAFU A : Aigles de la Medina (Senegal)

WAFU B : EDO Queens (Nigeria)

COSAFA : University of Western Cape (South Africa)

UNAF : Tutankhamun (Egypt)

CECAFA: CBE FC (Ethiopia)

UNIFFAC: TP Mazembe (DR Congo

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Marokko zal het CAF Women’s Champions League 2024 organiseren

Marokko heeft onlangs aangekondigd dat het gastland zal zijn voor het CAF Women’s Champions League in 2024. Dit is een historische gebeurtenis voor het Noord-Afrikaanse land, aangezien het de eerste keer is dat Marokko dit prestigieuze toernooi zal organiseren.

De CAF Women’s Champions League is een voetbaltoernooi dat wordt georganiseerd door de Confédération Africaine de Football (CAF) en is bedoeld om de beste vrouwenvoetbalteams van Afrika tegen elkaar te laten strijden. Het toernooi werd voor het eerst gehouden in 2021 en heeft sindsdien veel aandacht gekregen van fans over de hele wereld.

Marokko heeft een lange geschiedenis van het ondersteunen van vrouwenvoetbal en heeft de afgelopen jaren grote stappen gezet om de sport te promoten en te ontwikkelen. Door het organiseren van het CAF Women’s Champions League in 2024, hoopt Marokko nog meer aandacht te vestigen op vrouwenvoetbal en de talentvolle speelsters uit Afrika een platform te bieden om hun vaardigheden te tonen.

Het toernooi zal naar verwachting teams uit heel Afrika aantrekken en zal een geweldige kans bieden voor de deelnemende landen om hun beste speelsters te laten zien. Marokko is vastbesloten om een onvergetelijk toernooi te organiseren en zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de spelers, officials en fans een geweldige ervaring hebben.

Met de steun van de CAF en de passie van de Marokkaanse voetbalfans, belooft het CAF Women’s Champions League 2024 een spannend en inspirerend evenement te worden dat de groei en ontwikkeling van vrouwenvoetbal in Afrika zal bevorderen. We kijken uit naar wat dit toernooi te bieden heeft en kunnen niet wachten om te zien welk team er uiteindelijk met de titel vandoor gaat.

Ochai Agbaji's Defensive Skills Shine for Raptors, According to Globalnews.ca Previous post Ochai Agbaji’s Defensive Skills Shine for Raptors, According to Globalnews.ca
Rangers tegen Kano Pillars: Coach Yaro Yaro vol vertrouwen in overwinning met Musa, Abdullahi en Ali Force Next post Rangers tegen Kano Pillars: Coach Yaro Yaro vol vertrouwen in overwinning met Musa, Abdullahi en Ali Force