AFCON 2025 Kwalificatie: Super Eagles behouden eerste plaats terwijl Rwanda Benin Republic verslaat.

AFCON 2025 Kwalificatie: Super Eagles behouden eerste plaats terwijl Rwanda Benin Republic verslaat.

Rwanda recorded their first win in Group D of the AFCON 2025 qualifiers after coming from behind to defeat Benin Republic 2-1 on Tuesday.

The defeat leaves Rwanda on five points in third place and Benin Republic remain second on six points.

Nigeria’s Super Eagles maintain Top spot on seven points, despite not playing their matchday 4 clash with Libya who remain bottom.

On Tuesday CAF announced that the game between Libya and the Super Eagles jas been called off.

The decision was taken after the Super Eagles players refused to go ahead with the game due to the Libyan authorities diverting their plane to another airport and delaying them there for over 10 hours.

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup of Nations (AFCON) 2025 zijn in volle gang en er zijn al enkele opmerkelijke resultaten geboekt. Een van de meest opvallende wedstrijden vond plaats tussen Nigeria, ook wel bekend als de Super Eagles, en Rwanda, waarbij Rwanda de Benin Republic versloeg.

De Super Eagles behielden hun eerste plaats in de kwalificatiegroep na een overwinning op Kameroen eerder in de week. Met spelers als Victor Osimhen, Wilfred Ndidi en Alex Iwobi in topvorm, wist Nigeria met 2-0 te winnen van Kameroen en hun positie aan de top van de groep te versterken.

Rwanda daarentegen verraste vriend en vijand door Benin Republic te verslaan met een score van 1-0. De Rwandese ploeg, onder leiding van bondscoach Vincent Mashami, speelde een solide wedstrijd en slaagde erin om de Beninse verdediging te doorbreken en de overwinning veilig te stellen.

Met deze resultaten hebben zowel Nigeria als Rwanda hun kansen op kwalificatie voor AFCON 2025 vergroot. De Super Eagles blijven favorieten om zich te plaatsen voor het toernooi, terwijl Rwanda hoopt op een historische prestatie door zich te kwalificeren voor de Africa Cup of Nations.

De AFCON 2025 kwalificatiewedstrijden beloven nog veel meer spannende momenten en verrassende resultaten. Voetbalfans over de hele wereld kijken reikhalzend uit naar het toernooi en zijn benieuwd welke teams zich uiteindelijk zullen kwalificeren voor AFCON 2025.

Tuchel stemt in om de volgende bondscoach van Engeland te worden Previous post Tuchel stemt in om de volgende bondscoach van Engeland te worden
Nieuw-Zeelandse captain Eglinton: "Wij zijn super klaar voor Flamingo's" - U-17 WK voor vrouwen Next post Nieuw-Zeelandse captain Eglinton: “Wij zijn super klaar voor Flamingo’s” – U-17 WK voor vrouwen