Lookman wil Atalanta verlaten voor nieuwe uitdaging

Lookman wil Atalanta verlaten voor nieuwe uitdaging

Ademola Lookman is still eager for a new challenge despite failing to secure a move away from Atalanta this summer.

The Nigeria international tried to force an exit over the summer following firm interest from Ligue 1 giants, Paris Saint-Germain.

Atalanta however refused to sell Lookman and later welcome him back to the team.

Read Also:Ex Libya Star Accuses European Media Of Taking Side Amid Super Eagles Maltreatment Saga

According to Sky Sports Deutschland transfer expert, Florian Plettenburg, the former Leicester City player is still eager to leave Atalanta and could ask to be released in the January window if the right offer comes along.

Atalanta are expected to demand around €30m to sell Lookman.

They could however demand more if Lookman continues to score regularly.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Ademola Lookman, de Engelse voetballer die momenteel speelt voor Atalanta, heeft aangegeven dat hij de club wil verlaten voor een nieuwe uitdaging. De 24-jarige aanvaller heeft de afgelopen twee seizoenen bij de Italiaanse club gespeeld, maar voelt nu dat het tijd is om verder te gaan.

Lookman kwam in de zomer van 2019 op huurbasis over van RB Leipzig en maakte indruk met zijn snelheid, techniek en doelpunten. In de zomer van 2020 werd zijn transfer permanent gemaakt, maar dit seizoen heeft hij minder speeltijd gekregen en is hij vaak op de bank beland.

De Engelsman heeft aangegeven dat hij graag weer regelmatig wil spelen en denkt dat een vertrek bij Atalanta de beste optie is. Hij heeft laten weten dat hij open staat voor een terugkeer naar de Premier League of een andere competitie waar hij meer kansen krijgt om zich te bewijzen.

Verschillende clubs hebben al interesse getoond in Lookman, waaronder enkele Engelse clubs en clubs uit andere Europese competities. Het is nog niet duidelijk waar de aanvaller zijn carrière zal voortzetten, maar hij hoopt snel een beslissing te kunnen nemen.

Voor Atalanta betekent het vertrek van Lookman dat ze op zoek moeten naar een vervanger voor de aanvaller. De club zal waarschijnlijk op zoek gaan naar een speler met vergelijkbare kwaliteiten om het vertrek van Lookman op te vangen.

Al met al lijkt het erop dat Ademola Lookman klaar is voor een nieuwe uitdaging en dat hij op zoek is naar een club waar hij weer belangrijk kan zijn. Het zal interessant zijn om te zien waar zijn volgende stap hem naartoe zal brengen en hoe hij het zal doen bij zijn nieuwe club.

Palmer is een uitzonderlijke speler - Gascoigne Previous post Palmer is een uitzonderlijke speler – Gascoigne
Tuchel stemt in om de volgende bondscoach van Engeland te worden Next post Tuchel stemt in om de volgende bondscoach van Engeland te worden