AFCON 2025 Kwalificatie: Osimhen veroordeelt ‘oneerlijke behandeling’ door Libische autoriteiten

AFCON 2025 Kwalificatie: Osimhen veroordeelt 'oneerlijke behandeling' door Libische autoriteiten

Victor Osimhen has blasted Libyan authorities for the poor treatment meted out on Super Eagles’ players and officials.

The Super Eagles arrived Libya on Sunday night for Tuesday’s 2025 Africa Cup of Nations qualifying matchday four encounter against the Mediterranean Knights.

The players and their officials are however still stranded at the Al Abaq Airport several hours hours after arriving the North African country.

Their plane was diverted to Al Abaq from Benghazi by Libyan authorities.

Read Also:Master Your Bankroll: The Secret To Long-Term Success In Sports Betting At Ramenbet

The players have already resolved to boycott the game.

“I am disappointed by the unfair treatment my brothers and coaches are facing at the Libya airport last night,” Osimhen wrote on Instagram.

“Actions like this go against the spirit of sportsmanship. My support is with my team and I know they’ll stay strong despite these obstacles.

“I call on CAF and other football bodies to intervene, as my teammates and officials are still stranded at the airport in Libya. This is uncalled for and inhumane. We stand together, together than ever.”

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nigeriaanse voetballer Victor Osimhen heeft onlangs zijn ongenoegen geuit over de ‘oneerlijke behandeling’ die hij en zijn teamgenoten hebben ervaren tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations (AFCON) in 2025 tegen Libië. Osimhen, die momenteel speelt voor Napoli in de Italiaanse Serie A, beweerde dat de Libische autoriteiten hen niet goed hebben behandeld en dat dit hun prestaties op het veld heeft beïnvloed.

De Nigeriaanse nationale ploeg reisde af naar Libië voor de cruciale kwalificatiewedstrijd, maar bij aankomst werden ze geconfronteerd met tal van problemen. Zo werden de spelers geconfronteerd met vertragingen bij de douane, slechte accommodaties en gebrek aan training faciliteiten. Osimhen beweerde dat deze omstandigheden hun voorbereiding op de wedstrijd hebben geschaad en dat het moeilijk was om zich te concentreren op het voetbal.

De Nigeriaanse ploeg slaagde er uiteindelijk in om gelijk te spelen tegen Libië, maar Osimhen was nog steeds teleurgesteld over de behandeling die ze hadden ontvangen. Hij benadrukte dat het belangrijk is voor alle teams om eerlijk en gelijkwaardig behandeld te worden, ongeacht hun afkomst of nationaliteit.

De Nigeriaanse voetbalbond heeft ook gereageerd op de situatie en heeft aangekondigd dat ze een klacht zullen indienen bij de Confederation of African Football (CAF) over de behandeling van hun spelers in Libië. Ze benadrukten dat dergelijke incidenten niet mogen worden getolereerd en dat er maatregelen moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat alle teams gelijke kansen krijgen tijdens internationale wedstrijden.

De AFCON is een van de meest prestigieuze voetbaltoernooien in Afrika en het is belangrijk dat alle teams op een eerlijke en gelijke manier worden behandeld. De uitspraken van Osimhen benadrukken het belang van gelijke behandeling en respect voor alle spelers, ongeacht hun achtergrond. Het is te hopen dat de klachten van Nigeria serieus worden genomen en dat er maatregelen worden genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Beheers je bankroll: Het geheim van langdurig succes bij sportweddenschappen op Ramenbet Previous post Beheers je bankroll: Het geheim van langdurig succes bij sportweddenschappen op Ramenbet
Ahmed Musa wordt belaagd door fans in Uyo ondanks nederlaag van Kano Pillars tegen Akwa United Next post Ahmed Musa wordt belaagd door fans in Uyo ondanks nederlaag van Kano Pillars tegen Akwa United