AFCON 2025 Kwalificatie: Super Eagles Vliegtuig Toegestaan ​​Om Libië Te Verlaten

AFCON 2025 Kwalificatie: Super Eagles Vliegtuig Toegestaan ​​Om Libië Te Verlaten

The Super Eagles chartered aircraft has been granted permission to fly out of Libya, reports Completesports.com.

The players resolved not to honour Tuesday’s 2025 Africa Cup of Nations qualifying matchday four  encounter against the Mediterranean Knights after the ordeal they have undergone since Sunday afternoon at the hands of Libyan authorities.

The Libyans earlier refused to sell aviation fuel to the plane.

Read Also:AFCON 2025Q: We Have Ho Hand In Super Eagles’ ‘Inhumane Treatment’ — Libya FA

The Nigeria Football Federation (NFF) refused attempt by the Libyan authorities
to issue a pre-clearance to land in Benghazi first before they fly to Nigeria.

The players and their officials are already on their way back to Nigeria.

The Confederation of African Football (CAF) is expected to take firm action on the incident.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nigeriaanse nationale voetbalploeg, ook wel bekend als de Super Eagles, heeft onlangs groen licht gekregen om Libië te verlaten na een succesvolle kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup van 2025. Het team was gestrand in het Noord-Afrikaanse land vanwege beperkingen op reizen als gevolg van de COVID-19-pandemie.

Na een spannende wedstrijd tegen het Libische nationale team wist Nigeria met 2-1 te winnen, waardoor ze zich kwalificeerden voor de Afrika Cup van 2025. Echter, na de wedstrijd waren er zorgen over de mogelijkheid om Libië te verlaten vanwege reisbeperkingen en andere logistieke problemen.

Gelukkig heeft de Nigeriaanse voetbalbond samen met de autoriteiten in Libië en andere betrokken partijen een oplossing gevonden. Een vliegtuig is geregeld om de Super Eagles terug te brengen naar Nigeria, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de Afrika Cup van 2025.

De Afrika Cup is een prestigieus toernooi dat eens in de vier jaar wordt gehouden en waarbij de beste nationale teams van het continent strijden om de titel. Nigeria heeft een rijke geschiedenis in het toernooi en heeft in het verleden al meerdere keren de titel gewonnen.

De Super Eagles zijn vastbesloten om goed voorbereid aan het toernooi te beginnen en hopen opnieuw succes te behalen. Met spelers van wereldklasse zoals Victor Osimhen, Wilfred Ndidi en Samuel Chukwueze in het team, hebben ze alle vertrouwen in een goede afloop.

Het nieuws dat het vliegtuig is toegestaan ​​om Libië te verlaten, is dan ook een grote opluchting voor het team en hun fans. Nu kunnen ze zich volledig concentreren op hun voorbereidingen en streven naar succes op de Afrika Cup van 2025. We kijken uit naar spannende wedstrijden en hopelijk een nieuwe titel voor de Super Eagles.

AFCON 2025 Kwalificatie: Libische voetbalbond ontkent betrokkenheid bij 'onmenselijke behandeling' van Super Eagles Previous post AFCON 2025 Kwalificatie: Libische voetbalbond ontkent betrokkenheid bij ‘onmenselijke behandeling’ van Super Eagles
Abdallah zegt dat Ahmed Musa veel positieve veranderingen heeft gebracht bij Kano Pillars Next post Abdallah zegt dat Ahmed Musa veel positieve veranderingen heeft gebracht bij Kano Pillars