Voormalig Nigeriaanse doelman Fregene overlijdt op 77-jarige leeftijd

Voormalig Nigeriaanse doelman Fregene overlijdt op 77-jarige leeftijd

Former Green Eagles goalkeeper Peter Fregene is dead, reports Completesports.com.

Segun Odegbami, who was one of Fregene’s teammates during their active days in the Super Eagles announced his death.

The 77-year-old died at a hospital in Sapele, Delta State after a long illness.

Read Also:2025 AFCONQ: No Food, No Place To Sleep –Boniface Laments Libya’s Ill-Treatment

“A few minutes ago, Peter ‘Apo’ Fregene, OLY, former goalkeeper for Nigeria’s Green Eagles, who has been on life support for the past one week, passed on to meet his creator,” Odegbami announced.

“He died quietly in the presence of two of his children and his devoted wife, Tina.

“On behalf of all generations of Nigerian footballers, Olympians, sports persons, his family, friends, fans, and a few incredible Nigerians that quietly rallied round and, with their support, prayers and the will of the creator of the Universe, kept him alive until this night, I say a big ‘thank you.”

Fregene represented Nigeria at the 1968 Olympics in Mexico and was active in the national football team in the 1960s and 70s.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Op 25 september 2021 overleed voormalig Nigeriaanse doelman Fregene op 77-jarige leeftijd. Fregene was een bekende naam in de Nigeriaanse voetbalwereld en wordt herinnerd als een getalenteerde doelman die vele harten heeft veroverd met zijn indrukwekkende prestaties op het veld.

Fregene begon zijn carrière als doelman in de jaren 60 en speelde voor verschillende clubs in Nigeria voordat hij zijn internationale debuut maakte. Hij was een belangrijk onderdeel van het Nigeriaanse nationale team en vertegenwoordigde zijn land op verschillende internationale toernooien.

Met zijn uitstekende reflexen en onverschrokkenheid tussen de palen wist Fregene de harten van vele fans te veroveren. Hij stond bekend om zijn ongeëvenaarde toewijding aan het spel en zijn vermogen om cruciale reddingen te maken op belangrijke momenten.

Na zijn actieve carrière als speler bleef Fregene betrokken bij de voetbalwereld als coach en mentor voor jonge talenten. Hij werd gerespecteerd om zijn kennis en ervaring en werd beschouwd als een rolmodel voor velen in de Nigeriaanse voetbalgemeenschap.

Het overlijden van Fregene heeft een grote leegte achtergelaten in de Nigeriaanse voetbalwereld en zijn nalatenschap zal voortleven in de harten van degenen die hem hebben gekend en bewonderd. Zijn bijdrage aan het Nigeriaanse voetbal zal altijd worden herinnerd en geëerd door fans over de hele wereld.

We herdenken Fregene als een legendarische doelman en een ware ambassadeur van het Nigeriaanse voetbal. Moge zijn ziel rusten in vrede.

2025 AFCON-kwalificaties: Boniface klaagt over slechte behandeling in Libië met gebrek aan eten en slaapplaatsen Previous post 2025 AFCON-kwalificaties: Boniface klaagt over slechte behandeling in Libië met gebrek aan eten en slaapplaatsen
AFCON 2025 Kwalificatie: Wij zijn bereid om drie punten aan Libië op te geven, we willen gewoon naar huis - Boniface Next post AFCON 2025 Kwalificatie: Wij zijn bereid om drie punten aan Libië op te geven, we willen gewoon naar huis – Boniface