Chukwueze keert terug naar Italië voor behandeling van blessure: AFCON 2025Q

Chukwueze keert terug naar Italië voor behandeling van blessure: AFCON 2025Q

Samuel Chukwueze has returned to Italy for treatment after sustaining a hamstring injury in Nigeria’s 2025 Africa Cup of Nations qualifying matchday three encounter against Libya.

Chukwueze replaced Frank Onyeka in the 61st minute of the encounter.

The pacy winger was denied an assist in the game after Ademola Lookman’s goal was controversially ruled out in the second half.

The 25-year-old sustained the injury towards the end of the keenly contested encounter.

Read Also:AFCON 2025Q: Libyan Authorities Hold Super Eagles Players, Officials Hostage At Airport

The former Villarreal star failed to travel with his teammates to Benghazi for the reverse fixture on Sunday.

Chukwueze will be further assessed by the AC Milan medical team to ascertain the extent of the injury.

The Super Eagles will be up against the Mediterranean Knights in Benina on Tuesday.

A win in the game will see them qualify for the 2025 AFCON finals which will be hosted by Morocco.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Nigeriaanse voetballer Samuel Chukwueze keert terug naar Italië voor behandeling van een blessure die hij heeft opgelopen tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de Africa Cup of Nations (AFCON) van 2025. Chukwueze, die momenteel speelt voor Villarreal in Spanje, liep de blessure op tijdens een wedstrijd tegen Kameroen.

De blessure van Chukwueze is een zware tegenvaller voor het Nigeriaanse nationale team, aangezien hij een van de sterspelers is en een belangrijke rol speelt in de aanval. Zijn snelheid, dribbelvaardigheid en doelgerichtheid maken hem een geduchte tegenstander voor elke verdediging.

Chukwueze zal naar verwachting enkele weken in Italië verblijven om te revalideren en te herstellen van zijn blessure. Hij zal worden behandeld door specialisten en fysiotherapeuten om ervoor te zorgen dat hij zo snel mogelijk weer fit is en terug kan keren op het veld.

Het is nog onduidelijk hoelang Chukwueze precies uit de roulatie zal zijn, maar het Nigeriaanse nationale team hoopt dat hij op tijd fit zal zijn voor de AFCON van 2025. Het toernooi vindt plaats in Algerije en Nigeria hoopt daar een sterke prestatie neer te zetten en misschien zelfs de titel te veroveren.

Ondanks de blessure van Chukwueze blijft het Nigeriaanse nationale team optimistisch over hun kansen op succes in de AFCON van 2025. Met een getalenteerde groep spelers en een ervaren coach aan het roer, geloven ze dat ze in staat zijn om ver te komen in het toernooi en misschien zelfs geschiedenis te schrijven.

We wensen Samuel Chukwueze een spoedig herstel en hopen hem snel weer in actie te zien op het voetbalveld, zowel voor zijn club als voor het Nigeriaanse nationale team.

Celtics Take Early Lead and Secure Victory Over Raptors with 115-111 Scoreline Previous post Celtics Take Early Lead and Secure Victory Over Raptors with 115-111 Scoreline
AFCON 2025 Kwalificatie: Tanimu steunt Super Eagles om te winnen ondanks slechte behandeling door Libische autoriteiten Next post AFCON 2025 Kwalificatie: Tanimu steunt Super Eagles om te winnen ondanks slechte behandeling door Libische autoriteiten