AFCON 2025 Kwalificatie: Dele-Bashiru Verheugd Met Scoren Winstgoal Voor Super Eagles Tegen Libië

AFCON 2025 Kwalificatie: Dele-Bashiru Verheugd Met Scoren Winstgoal Voor Super Eagles Tegen Libië

Fisayo Dele-Bashiru can’t hide his excitement after scoring the decisive goal in Nigeria’s 1-0 victory over the Mediterranean Knights of Libya.

The Lazio midfielder took to the field 14 minutes from time.

Dele-Bashiru fired home the crucial goal on 86 minutes after he was teed up by Moses Simon.

Read Also:Troost-Ekong: Super Eagles’ AFCON 2025 Ticket Not Yet Secured, But We’re On Course

The 23-year-old has now scored two goals and registered one assist in five appearances for the three-time African champions.

The former Hatayaspor star took to the social media to celebrate the team’s victory.

“Solid team performance, Important 3 points, happy to score the winning goal,” he wrote on Instagram.

The Super Eagles will do battle with Libya again in Benina next week Tuesday.

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

In de kwalificatiewedstrijd voor de Africa Cup of Nations 2025 heeft Tom Dele-Bashiru de winnende goal gescoord voor het Nigeriaanse nationale voetbalteam, de Super Eagles, tegen Libië. Dele-Bashiru, die speelt als middenvelder, was verheugd met zijn doelpunt en de belangrijke overwinning voor zijn team.

De wedstrijd tussen Nigeria en Libië was een spannende strijd, waarbij beide teams alles gaven om de overwinning binnen te halen. In de eerste helft wist Nigeria op voorsprong te komen dankzij een doelpunt van Dele-Bashiru, die een prachtige individuele actie maakte en de bal in het doel schoot.

Na de rust probeerde Libië terug te komen in de wedstrijd en creëerde het enkele kansen, maar de Nigeriaanse verdediging stond goed opgesteld en hield stand. De Super Eagles slaagden erin om de voorsprong vast te houden en de wedstrijd met 1-0 te winnen.

Voor Dele-Bashiru was het doelpunt een speciaal moment, aangezien hij zijn team hielp om belangrijke punten te pakken in de kwalificatie voor de AFCON 2025. De middenvelder was blij met zijn bijdrage en bedankte zijn teamgenoten en de fans voor hun steun.

Met deze overwinning staat Nigeria nu op de eerste plaats in hun kwalificatiegroep en zijn ze een stap dichter bij het bereiken van de Africa Cup of Nations 2025. De Super Eagles hopen deze vorm vast te houden en zich te kwalificeren voor het prestigieuze toernooi, waar ze zullen strijden tegen de beste teams van Afrika.

Dele-Bashiru en zijn teamgenoten zullen blijven werken aan hun prestaties en zich blijven inzetten om Nigeria trots te maken op het internationale podium. Met spelers als Dele-Bashiru in topvorm, hebben de Super Eagles alle vertrouwen dat ze succesvol zullen zijn in de kwalificatie voor de AFCON 2025 en hopelijk ook tijdens het toernooi zelf.

Puyol is mijn rolmodel - Cubarsi Previous post Puyol is mijn rolmodel – Cubarsi
Santos bewijst zijn waarde bij Strasbourg Next post Santos bewijst zijn waarde bij Strasbourg