Ranieri: Haaland niet van hetzelfde niveau als Batistuta en Vlahovic

Ranieri: Haaland niet van hetzelfde niveau als Batistuta en Vlahovic

Former Fiorentina coach Claudio Ranieri has disclosed that Manchester City striker Erling Haaland is not in the same class with Gabriel Batitsuta and Dusan Vlahovic.

Ranieri made this known in an interview with Football Italia, where he said that Batitusta was a unique number nine.

Read Also: AFCON 2025Q: Ghana Drop Points Again After 0-0 Draw With Sudan In Accra

“Dusan is a very strong centre forward, I really like him. I still wonder how anyone can question him when he doesn’t score for three games.

“All strikers experience moments in which the ball doesn’t go in. Then they get going and don’t stop, just like Vlahovic. But let’s not make comparisons between different eras.

“Batitusta was a unique number nine: I wouldn’t even compare (Erling) Haaland to Bati. And we’re talking about a striker who scored tons of goals for (Pep) Guardiola’s City.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Claudio Ranieri, de ervaren Italiaanse voetbalcoach, heeft onlangs zijn mening gegeven over de jonge Noorse spits Erling Haaland. Ranieri beweert dat Haaland niet op hetzelfde niveau speelt als voormalige topspitsen zoals Gabriel Batistuta en Dusan Vlahovic.

Haaland, die momenteel speelt voor Borussia Dortmund, heeft de afgelopen seizoenen indruk gemaakt met zijn doelpunten en snelheid op het veld. Hij wordt beschouwd als een van de meest veelbelovende jonge spelers in het hedendaagse voetbal en heeft al interesse gewekt van topclubs over de hele wereld.

Echter, volgens Ranieri is Haaland nog niet op hetzelfde niveau als Batistuta en Vlahovic, twee voormalige spitsen die bekend stonden om hun doelpunten en technische vaardigheden. Batistuta, die speelde voor clubs als Fiorentina en AS Roma, wordt beschouwd als een van de beste spitsen aller tijden en scoorde meer dan 300 doelpunten in zijn carrière.

Vlahovic, aan de andere kant, is een jonge Servische spits die momenteel speelt voor Fiorentina en ook indruk maakt met zijn doelpunten en fysieke kracht. Hij wordt gezien als een opkomend talent in het Europese voetbal en heeft al interesse gewekt van clubs zoals Juventus en Manchester City.

Hoewel Haaland nog steeds jong is en zijn carrière nog maar net begonnen is, gelooft Ranieri dat hij nog niet op hetzelfde niveau speelt als Batistuta en Vlahovic. Hij benadrukt echter dat Haaland wel het potentieel heeft om een van de beste spitsen ter wereld te worden als hij blijft werken aan zijn spel en zich blijft ontwikkelen.

Het is interessant om te zien hoe Haaland zich zal ontwikkelen in de komende jaren en of hij uiteindelijk het niveau van spelers als Batistuta en Vlahovic kan evenaren. Voor nu blijft hij een van de meest opwindende talenten in het moderne voetbal en een speler om in de gaten te houden.

Ghana verspeelt opnieuw punten na 0-0 gelijkspel tegen Sudan in Accra tijdens AFCON 2025Q Previous post Ghana verspeelt opnieuw punten na 0-0 gelijkspel tegen Sudan in Accra tijdens AFCON 2025Q
Mijn wereld stortte in toen Arsenal me afwees - Tella Next post Mijn wereld stortte in toen Arsenal me afwees – Tella