Lewandowski: Szczesny zal zich snel aanpassen bij Barca

Lewandowski: Szczesny zal zich snel aanpassen bij Barca

Barcelona striker Robert Lewandowski believes Wojciech Szczesny will adapt quickly at the club,

Recall that Szczesny came out of retirement to join Barca as a replacement for knee injury victim Marc-Andre ter Stegen.

In a chat with Marca, Lewandowski stated that Szczesny will be of valuable impact at the Barca.

Read Also: AFCON 2025Q: ‘Super Eagles Have What It Takes To Excel’. –Ejuke

“Before leaving Juventus and retiring he told me that he would only continue playing if Barcelona called him.

“In this period in which he has rested he has regained freshness, and he will only need two weeks of training to get back in shape. He is calm and peaceful.

“I’m sure he will make a great contribution to the team. When a new player arrives, you have to introduce him to the club environment. The same goes for Wojciech, but with his experience and his attitude towards life, he will settle in very quickly.”

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De Poolse doelman Wojciech Szczesny heeft onlangs de overstap gemaakt naar FC Barcelona en volgens zijn landgenoot Robert Lewandowski zal hij zich snel aanpassen bij de Catalaanse club. Szczesny werd deze zomer overgenomen van Juventus, waar hij de afgelopen jaren een belangrijke speler was.

Lewandowski, die zelf speelt voor Bayern München, heeft vertrouwen in de kwaliteiten van Szczesny en gelooft dat hij een goede aanwinst zal zijn voor Barcelona. “Wojciech is een ervaren doelman met veel talent en ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel zal aanpassen bij Barca”, aldus Lewandowski.

Szczesny heeft al ervaring op het hoogste niveau, zowel in clubverband als met het Poolse nationale team. Hij stond onder de lat bij clubs als Arsenal, AS Roma en Juventus en heeft laten zien dat hij een betrouwbare doelman is met goede reflexen en een uitstekende uitstraling.

Bij Barcelona zal Szczesny de concurrentie aangaan met Marc-André ter Stegen, die momenteel de eerste keus is onder de lat. Het is nog niet duidelijk of Szczesny direct een basisplaats zal veroveren, maar met zijn kwaliteiten zal hij zeker een belangrijke rol kunnen spelen in het team.

De komst van Szczesny naar Barcelona is onderdeel van een grotere renovatie van het team, dat afgelopen seizoen teleurstellend presteerde. Met spelers als Lewandowski en Szczesny hoopt Barcelona weer mee te kunnen doen om de prijzen in zowel de nationale competitie als in Europa.

Al met al lijkt Szczesny goed op zijn plek te zijn bij Barcelona en met de steun van zijn landgenoot Lewandowski zal hij zich snel kunnen aanpassen en hopelijk uitgroeien tot een belangrijke speler voor de club.

AFCON 2025 Kwalificatie: 'Super Eagles hebben wat nodig is om uit te blinken' - Ejuke Previous post AFCON 2025 Kwalificatie: ‘Super Eagles hebben wat nodig is om uit te blinken’ – Ejuke
Roma overweegt bod in januari op Aina Next post Roma overweegt bod in januari op Aina