AFCON 2025 Kwalificaties: Eguavoen spreekt over afwezigheid van Osimhen; vertrouwt op Boniface, Awoniyi

AFCON 2025 Kwalificaties: Eguavoen spreekt over afwezigheid van Osimhen; vertrouwt op Boniface, Awoniyi

Super Eagles caretaker coach Augustine Eguavoen has backed the likes of Victor Boniface, Taiwo Awoniyi and Kelechi Iheanacho to deliver the goods in the absence of Victor Osimhen.

Osimhen will miss the team’s 2025 Africa Cup of Nations qualifying double-header against Libya due to injury.

The Galatasaray forward’s absence will be a big blow for the Super Eagles, who have relied on him for goals in recent outings.

Read Also:AFCON 2025Q: Super Eagles Camp Swells With 20 Players

Eguavoen believed the other strikers will do well in his absence.

“Football is all about collective effort, it’s a team sport not individual sport,” Eguavoen told the Super Eagles media.

“It’s a huge miss. We all know how important and impactful Osimhen can be, but we have other players who can do the job.

“He’s not here physically, but he’s with us spiritually.”

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De kwalificaties voor de Africa Cup of Nations (AFCON) 2025 zijn in volle gang en er is al veel opwinding en anticipatie rondom het toernooi. Nigeria, een van de favorieten voor de titel, heeft echter te maken met een grote afwezigheid in de vorm van Victor Osimhen.

Osimhen, de getalenteerde spits van Napoli, heeft zich teruggetrokken uit de kwalificatiewedstrijden vanwege een blessure. Dit nieuws kwam als een grote klap voor de Super Eagles, aangezien Osimhen een van de belangrijkste spelers van het team is en een cruciale rol speelt in de aanval.

Coach Augustine Eguavoen heeft echter vertrouwen in de rest van zijn team en heeft benadrukt dat Nigeria niet afhankelijk is van slechts één speler. Hij heeft zijn vertrouwen uitgesproken in spelers als Taiwo Awoniyi en Paul Onuachu om de afwezigheid van Osimhen op te vangen.

Awoniyi, die momenteel speelt voor Union Berlin, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties in de Bundesliga en wordt gezien als een veelbelovend talent voor Nigeria. Onuachu, die uitkomt voor Genk, heeft ook laten zien dat hij een doelpuntenmachine is en kan helpen om het gat dat Osimhen achterlaat op te vullen.

Eguavoen heeft benadrukt dat het team als geheel moet opstaan ​​en samen moet werken om succes te behalen in de kwalificaties en uiteindelijk op het AFCON-toernooi. Hij gelooft dat Nigeria nog steeds een sterke kanshebber is om ver te komen in het toernooi en is vastbesloten om zijn spelers te motiveren en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen.

Met Eguavoen aan het roer en spelers als Awoniyi en Onuachu die klaar staan ​​om hun stempel te drukken, lijkt Nigeria goed gepositioneerd om succes te behalen in de AFCON 2025-kwalificaties en hopelijk een gooi te doen naar de titel op het toernooi zelf. De fans kunnen niet wachten om te zien hoe het team zal presteren en zijn vol vertrouwen dat Nigeria weer een sterke vertoning zal laten zien op het Afrikaanse voetbalpodium.

Wright Taken Saka om Arsenal te helpen de EPL en UCL dit seizoen te winnen Previous post Wright Taken Saka om Arsenal te helpen de EPL en UCL dit seizoen te winnen
Ebenyo, winnaar van de Okpekpe Race 2023, mikt op triomf bij debuut in de marathon van Chicago. Next post Ebenyo, winnaar van de Okpekpe Race 2023, mikt op triomf bij debuut in de marathon van Chicago.