Wat Adarabioyo moet doen om te spelen voor de Super Eagles – NFF

Wat Adarabioyo moet doen om te spelen voor de Super Eagles - NFF

The Nigeria Football Federation (NFF) insists Tosin Adarabioyo must reach out to them if he is willing to play for the Super Eagles.

Adarabioyo, who moved to Premier League giants Chelsea in the summer is reportedly willing to change international allegiance.

The tall centre-back has represented England at youth level but is still eligible to play for Nigeria.

The 27-year-old turned down the chance to represent Nigeria in the past claiming he was not ready.

Read Also:2025 AFCONQ: Draw Against Nigeria Shows What Rwanda Are Capable Of —Rohr

The centre-back was approached by former Super Eagles head coach, Jose Peseiro last year but stood his ground.

The NFF has now declared that he would need to make a formal move to be considered.

“Jose Peseiro travelled to meet with him (Adarabioyo) in the UK last year to speak to him about playing for Nigeria, but he told the coach at that time that he was not ready,” an NFF source told ESPN.

“If he wants to make the switch now he knows what to do.”

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

Adarabioyo, een talentvolle verdediger die momenteel speelt voor Fulham in de Premier League, heeft de aandacht getrokken van de Nigeriaanse voetbalbond (NFF) vanwege zijn potentieel om voor de Super Eagles te spelen. De NFF heeft aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn in het selecteren van Adarabioyo voor het nationale team, maar er zijn bepaalde stappen die hij moet nemen om deze droom werkelijkheid te laten worden.

Ten eerste moet Adarabioyo zijn bereidheid tonen om voor Nigeria te spelen. Hoewel hij geboren is in Engeland en opgegroeid is in het Engelse voetbalsysteem, heeft hij Nigeriaanse roots en kan hij daarom in aanmerking komen om voor het nationale team uit te komen. Het is belangrijk dat hij zijn interesse en toewijding aan Nigeria laat zien, zodat de NFF weet dat hij serieus is over het vertegenwoordigen van het land.

Daarnaast moet Adarabioyo consistent presteren op clubniveau om zijn kansen op een oproep voor het nationale team te vergroten. Als verdediger moet hij laten zien dat hij betrouwbaar is en in staat is om tegen de beste spelers ter wereld te spelen. Door goed te presteren bij Fulham en zich te onderscheiden in de Premier League, kan hij de aandacht van de NFF blijven trekken en zijn kansen op een selectie vergroten.

Verder moet Adarabioyo ook zijn internationale status regelen. Als hij ervoor kiest om voor Nigeria uit te komen, moet hij alle benodigde papieren en documenten in orde maken om in aanmerking te komen voor een oproep voor het nationale team. Dit kan onder meer het verkrijgen van een Nigeriaans paspoort en het indienen van de juiste papieren bij de FIFA om zijn nationaliteitsovergang te voltooien.

Tot slot moet Adarabioyo laten zien dat hij past in het systeem en de speelstijl van de Super Eagles. Het nationale team van Nigeria staat bekend om zijn snelle en aanvallende spel, en Adarabioyo zal moeten aantonen dat hij zich kan aanpassen aan deze speelstijl en een waardevolle toevoeging kan zijn aan het team.

Al met al zijn er verschillende stappen die Adarabioyo moet nemen om te spelen voor de Super Eagles. Door zijn bereidheid te tonen, consistent te presteren, zijn internationale status te regelen en zich aan te passen aan de speelstijl van het team, kan hij zijn droom om voor Nigeria uit te komen werkelijkheid laten worden. Met zijn talent en potentieel heeft Adarabioyo zeker de mogelijkheid om een belangrijke rol te spelen in het nationale team en een trotse vertegenwoordiger te worden van Nigeria op het internationale toneel.

Meer blessurezorgen voor Man United als duo zich terugtrekt uit nationale teams Previous post Meer blessurezorgen voor Man United als duo zich terugtrekt uit nationale teams
De Beste Nigeriaanse Atleten Aller Tijden Next post De Beste Nigeriaanse Atleten Aller Tijden