AFCON 2025 Kwalificaties: Eguavoen geeft reden voor negeren Dessers en Arokodare

AFCON 2025 Kwalificaties: Eguavoen geeft reden voor negeren Dessers en Arokodare

Super Eagles caretaker coach Augustine Eguavoen has explained the reason behind his decision to snub Cyriel Dessers and Tolu Arokodare in his squad for the 2025 Africa Cup of Nations qualifying double-header against Libya.

Dessers and Arokodare were overlooked by Eguavoen despite their impressive form for Rangers and KRC Genk respectively.

Dessers has scored seven goals and registered one assist for Rangers this season.

Arokodare has netted six times for Genk in the Belgian Pro League.

Read Also:Agali Lauds NPFL’s Progress, Backs Amuneke To Succeed As Heartland Coach

Both were snubbed for out of form Kelechi Iheanacho.

Iheanacho has struggled to make meaningful impact since joining Spanish club Sevilla in the summer, failing to register a goal or an assist in five league outings.

“I decided to include Kelechi Iheanacho of Sevilla when it became clear Victor Osimhen would not be fit in time,” Eguavoen told Afrik Foot.

“I looked at both Cyriel Dessers and Tolu Arokodare, but opted for Kelechi this time because he is the more experienced striker.”

By Adeboye Amosu

Got what it Takes?

Predict and Win Millions Now

De kwalificaties voor de Afrika Cup van 2025 zijn momenteel in volle gang en er is al veel ophef ontstaan over de selectiebeslissingen van de Nigeriaanse bondscoach Augustine Eguavoen. Een van de meest opvallende keuzes van Eguavoen was het negeren van de aanvallers Cyriel Dessers en Taiwo Arokodare.

Cyriel Dessers, die momenteel speelt voor Genk in België, was een van de meest opvallende afwezigen in de selectie van Eguavoen. De 26-jarige spits heeft dit seizoen indruk gemaakt in de Belgische competitie en leek een logische keuze voor de Super Eagles. Echter, Eguavoen heeft ervoor gekozen om andere spelers voorrang te geven boven Dessers.

Een andere opvallende afwezige is Taiwo Arokodare, die momenteel speelt voor FC Köln in Duitsland. De 21-jarige aanvaller heeft zich dit seizoen laten zien met sterke optredens in de Bundesliga, maar ook hij werd niet opgeroepen door Eguavoen voor de kwalificatiewedstrijden.

In een recent interview heeft Eguavoen zijn beslissingen verdedigd door te stellen dat hij de voorkeur geeft aan spelers die consistent presteren en passen in zijn tactische plannen. Hij benadrukte dat het niet alleen gaat om individuele kwaliteiten, maar ook om teamgeest en tactische discipline.

Hoewel sommige fans teleurgesteld zijn over het negeren van Dessers en Arokodare, lijkt Eguavoen vastbesloten te zijn om zijn eigen visie te volgen en te vertrouwen op spelers die hij als de beste opties ziet voor het Nigeriaanse nationale team. Het is nu aan de overgebleven spelers om te bewijzen dat ze het vertrouwen van de bondscoach waard zijn en zich te kwalificeren voor de Afrika Cup van 2025.

Agali prijst de vooruitgang van de NPFL en steunt Amuneke als coach van Heartland Previous post Agali prijst de vooruitgang van de NPFL en steunt Amuneke als coach van Heartland
CAF benoemt Nigeria's Ogabor als scheidsrechter voor Tunesië tegen de Comoren in AFCON 2025Q Next post CAF benoemt Nigeria’s Ogabor als scheidsrechter voor Tunesië tegen de Comoren in AFCON 2025Q